Μακροθρεπτικά συστατικά : H συμβολή τους στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής


Οι κύριες πηγές περιλαμβάνουν ξηρούς καρπούς, σπόρους, έλαια, βούτυρο , τυρί , λιπαρά ψάρια και λιπαρά κρέατα. Το ποσό κάθε μακροθρεπτικής ουσίας που πρέπει να καταναλώνετε εξαρτάται από τον τρόπο ζωής και τους στόχους σας, καθώς και από τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Παρακάτω ακολουθούν τα οφέλη αναλυτικά.

Οφέλη μακροθρεπτικών συστατικών

  • Τα μακροθρεπτικά συστατικά είναι τα τρία κύρια θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται σε μεγάλες ποσότητες: υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες.

Κατανόηση των μικροθρεπτικών συστατικών

  • Τα μικροθρεπτικά συστατικά είναι σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεστε σε μικρότερες δόσεις.
  • Μερικά από τα πιο κοινά μικροθρεπτικά συστατικά που πρέπει να γνωρίζετε περιλαμβάνουν:
  • Μαγνήσιο: Παίζει ρόλο σε περισσότερες από 600 κυτταρικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενέργειας, της λειτουργίας του νευρικού συστήματος και της συστολής των μυών.
    Κάλιο: Αυτό το μέταλλο είναι σημαντικό για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, την ισορροπία υγρών και τη λειτουργία των μυών και των νεύρων σας.

Σίδηρος:

  • Κυρίως γνωστός για τη μεταφορά οξυγόνου στο αίμα, ο σίδηρος έχει επίσης πολλά άλλα οφέλη, όπως βελτιωμένη ανοσοποιητική και εγκεφαλική λειτουργία. Γι αυτό αν είναι χαμηλά φροντίστε να καταναλώνεται τροφές πλούσιες σε σίδηρο.

Ασβέστιο

  • Ένα σημαντικό δομικό συστατικό των οστών και των δοντιών, καθώς και ένα βασικό μέταλλο για την καρδιά, τους μύες και το νευρικό σας σύστημα.
    Όλες οι βιταμίνες: Οι βιταμίνες, από τη βιταμίνη Α έως το Κ, παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε όργανο και κύτταρο στο σώμα σας.

Καταναλώστε φρούτα πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά

  • Όλες οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι «απαραίτητα» θρεπτικά συστατικά, που σημαίνει ότι πρέπει να τα πάρετε από τη διατροφή για να επιβιώσετε.
  • Η ημερήσια απαίτηση κάθε μικροθρεπτικού στοιχείου ποικίλλει μεταξύ των ατόμων. Εάν τρώτε μια πραγματική διατροφή βασισμένη σε τρόφιμα που περιλαμβάνει φυτά και ζώα, τότε θα πρέπει να πάρετε όλα τα μικροθρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας χωρίς να πάρετε συμπλήρωμα.

Ακολουθεί βίντεο για την διατροφή

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ