Χειμώνας και μεγάλη σύζευξη Δία – Κρόνου: H Google… γιορτάζει με Doodle [pic,vid]

Χειμώνας και μεγάλη σύζευξη Δία – Κρόνου: H Google… γιορτάζει με Doodle

Το Βόρειο Ημισφαίριο της Γης κυνηγά τον χειμώνα και τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, φαίνεται ότι ο Δίας και ο Κρόνος αποφασίζουν να κάνουν μια αρκετά ασυνήθιστη επίδειξη προς όλους!

Οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα σχεδόν επικαλύπτονται για να σχηματίσουν έναν “διπλό πλανήτη”, ένα γεγονός που δεν είναι εύκολα ορατό από τον Μεσαίωνα—σχεδόν 800 χρόνια πριν.

Το σημερινό  doodle γιορτάζει την 1η μέρα του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο, καθώς και αυτή τη σπάνια διπρόσωπη παρατήρηση του πλανήτη ή “Μεγάλη Σύζευξη”, που μπορεί να προβληθεί από οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο!

Τι ακριβώς δημιουργεί αυτό το ουράνιο φαινόμενο; Με βάση τις τροχιές τους, από το πλεονεκτικό σημείο στη Γη, ο Δία και ο Κρόνος θα διασταυρωθούν μεταξύ τους σε 0,1 μοίρες (ένα κλάσμα του πλάτους της πανσελήνου), ένα ραντεβού που δημιουργήθηκε μια φορά στη ζωή στο γραφικό Doodle. Αλλά τα μάτια μπορεί να εξαπατηθούν, καθώς οι δύο γίγαντες του αερίου θα παραμείνουν στην πραγματικότητα μια τεράστια απόσταση περίπου 450 εκατομμυρίων μιλίων μεταξύ τους!

Σιγουρευτείτε ότι κοιτάτε πιο πάνω από τον ορίζοντα απόψε και να δεχθείτε αυτή τη σημαντική συνάντηση και χαιρετισμό μεταξύ Δία και Κρόνου, είναι εξωπραγματικό!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here