Ιταλία-κορωνοϊός: Εντόπισε ασθενή που έχει προσβληθεί από νέο στέλεχος του κορωνοϊού

Ιταλία-κορωνοϊός: Εντόπισε ασθενή που έχει προσβληθεί από νέο στέλεχος του κορωνοϊού που βρέθηκε επίσης στη Βρετανία, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Ο ασθενής και ο σύντροφός του επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες ημέρες με μια πτήση που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης και βρίσκονται τώρα σε απομόνωση, ανέφερε το υπουργείο. Οι Ευρωπαίοι γείτονες της Βρετανίας άρχισαν να κλείνουν τις πόρτες τους σε ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο την Κυριακή.

Οι αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν πολύ προσεκτικά την εξάπλωση της παραλλαγής του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφεραν ανώτερα στελέχη του κλάδου υγείας, κάνοντας λόγο ταυτόχρονα για την απαγόρευση για τα ταξίδια. Η είδηση έλαβε χώρα καθώς επιτροπή εμπειρογνωμόνων των ΗΠΑ πρότεινε ότι τα άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω θα πρέπει να είναι τα επόμενα που θα εμβολιαστούν κατά του ιού, μαζί με 30 εκατομμύρια απαραίτητους εργάτες στην πρώτη γραμμή, συμπεριλαμβανομένων δασκάλων, υπαλλήλων παντοπωλείων και αστυνομίας.

Εξετάζοντας την παραλλαγή του ιού, ο Moncef Slaoui, γενικός σύμβουλος του κυβερνητικού προγράμματος εμβολίων, δήλωσε  ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ “δεν γνωρίζουν ακόμα” εάν είναι παρόν στη χώρα. “Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά το θέμα αυτό”, όπως τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, ανέφερε. Προς το παρόν, είπε, κανένα στέλεχος του ιού δεν φαίνεται να είναι ανθεκτικό στα διαθέσιμα εμβόλια. Οι ευρωπαϊκές χώρες  κλείνουν τα σύνορά τους σε ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς έχει σημάνει συναγερμός για νέο στέλεχος του ιού που εντοπίσθηκε στην Βρετανία και τον καθιστά περισσότερο μεταδοτικό.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε απόφαση με την οποία σταματά τις αεροπορικές πτήσεις από και προς τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.Επιπλέον, η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική, όπου επίσης ανιχνεύτηκε η παραλλαγή του ιού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή του γερμανικού υπουργείου Υγείας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here