Υγειονομική Περίθαλψη: Ανισότητες στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ


Υγειονομική Περίθαλψη: Έχουν εκδοθεί νέα δεδομένα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η COVID-19 επηρέασε δυσανάλογα τους έγχρωμους ανθρώπους, σε σχέση με τον πληθυσμό των ΗΠΑ. Αυτά τα δεδομένα προέρχονται από τη  Healthline.com που αξιοποίησε μια έρευνα δύο μερών που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο και τον Δεκέμβριο του 2020, για να εμβαθύνει στον τρόπο με τον οποίο η παγκόσμια κρίση υγείας επηρέασε τα συναισθήματα υγειονομικής περίθαλψης των ανθρώπων. Συγκεντρωμένες κάτω από το πανό της Healthline’s In Health We Trust Campaign, οι συγκεντρωτικές πληροφορίες έδειξαν ότι οι άνθρωποι στις Η.Π.Α. εκτιμούν την υγειονομική περίθαλψη περισσότερο τώρα (στην κατάσταση του κορωνoϊού) από ποτέ.

Ενώ έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη διάγνωση και τη θεραπεία πολλών χρόνιων ασθενειών, παραμένουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι εθνοτικές μειονότητες λαμβάνουν χαμηλότερη ποιότητα φροντίδας σε σύγκριση με τις μη μειονότητες.

Για να προσθέσω σε αυτό, οι ασθενείς μειονότητας παρουσιάζουν μεγαλύτερη νοσηρότητα μαζί με τη θνησιμότητα από μια σειρά χρόνιων ασθενειών. Η ανάλυση δείχνει επίσης ότι ορισμένοι πληθυσμοί είχαν μεγαλύτερη δυσκολία πρόσβασης στους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα από την πανδημία.

Ενώ οι ανεπάρκειες στο σύστημα ιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης είναι αναπόφευκτες, χωρίς οικονομική μεταρρύθμιση, υπάρχουν επίσης ενσωματωμένες προκαταλήψεις στο σύστημα.

Η προκατάληψη αντικατοπτρίζει την κοινωνική τάξη και τις εθνοτικές διαιρέσεις ενδημικές στην κοινωνία των ΗΠΑ.

Για παράδειγμα, όσον αφορά την αδυναμία να δουν γιατρούς ή να λάβουν θεραπείες, οι αναλογίες που κατηγοριοποιούνται από τις εθνικές ταξινομήσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ ήταν: Ασιάτες: 22% Ισπανόφωνοι: 20% Αφροαμερικανοί: 17% Λευκοί: 16%.

Σε ένα άλλο μέτρο, με καθυστερημένα ιατρικά ή ιατρικά ραντεβού λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας, το πρότυπο ήταν: Ισπανόφωνοι: 37% Ασιάτες: 36% Λευκοί: 36% Αφροαμερικανοί: 31%

Για να προσθέσετε το πλαίσιο στα παραπάνω αποτελέσματα της διαδικασίας, όσον αφορά τα αυξημένα επίπεδα στρες και άγχους τους τελευταίους μήνες, αυτό βιώθηκε διαφορετικά από τις κατηγορίες ως εξής: Ασιάτες: 75% Ισπανόφωνοι: 72% Λευκοί: 68% Αφροαμερικανοί: 59%

Τα ευρήματα προσθέτουν στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο παράγοντες της τάξης, της εθνικότητας, της γεωγραφίας, της εκπαίδευσης και του εισοδήματος επηρεάζουν την πρόσβαση ενός ατόμου σε υπηρεσίες υγείας και την ποιότητα αυτών των υπηρεσιών που λαμβάνονται στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ