Παράταση για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

Η παράταση δίνεται προκειμένου να καλυφθούν και όσοι θα βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής δόσεων μέχρι και τον ερχόμενο Μάρτιο.

Στην Βουλή κατατέθηκε τροπολογία για παράταση του προγράμματος «Γέφυρα».
Η αρχική προθεσμία που όριζε το πρόγραμμα για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων ήταν το τέλος Δεκεμβρίου, αλλά η τροπολογία που έφτασε στην Βουλή προβλέπει τρίμηνη παράταση εως 31 Μαρτίου στην καταληκτική προθεσμία που έχουν οι κόκκινοι δανειολήπτες για να έρθουν σε συμφωνία με τις τράπεζες για μια βιώσιμη ρύθμιση του χρέους τους.

Η ρύθμιση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η επιδότηση του στεγαστικού δανείου για 9 μήνες. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι δανειολήπτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν προθεσμία να τα ρυθμίσουν με τις τράπεζες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και η έναρξη και των τελευταίων επιδοτήσεων έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2021.

Η τρίμηνη παράταση για την έγκριση των κόκκινων δανείων θα παρατείνει και την έναρξη 9μηνη περιόδου των επιδοτήσεων για την συγκεκριμένη κατηγορία δανειοληπτών.

Η παράταση δίνεται προκειμένου να καλυφθούν και όσοι θα βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής δόσεων μέχρι και τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here