Πύλες απολύμανσης: Ανάκληση της απόφασης τοποθέτησης ζητούν οι διοικητικοί δικαστές

Να μην μπουν οι πύλες απολύμανσης στα διοικητικά δικαστήρια ζητούν σε ανακοίνωση τους οι διοικητικοί δικαστές.

Η προειδοποίηση του Ε.Ο.Φ σχετικά με την πιθανή επικινδυνότητα των πυλών απολύμανσης προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών. Πρόκειται για την δεύτερη δικαστική ένωση μετά την ΕΝΔΕ, που ζητά την ανάκληση της απόφασης τοποθέτηση πυλών απολύμανσης στα δικαστήρια.

Αφορμή για τις αντιδράσεις αποτέλεσε ανακοίνωση του ΕΟΦ, ο οποίος προειδοποεί ότι ο ψεκασμός ατόμων δεν συνιστά αποδεκτή μέθοδο απολύμανσης. Οι διοικητικοί δικαστές ζητούν το κονδύλι που θα χορηγηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για αυτές τις πύλες, να δοθεί στα δικαστήρια για την κάλυψη άλλων αναγκών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με το από 16/12/2020 δελτίου τύπου του, το οποίο είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι ο ψεκασμός ατόμων μέσω πυλών ή θαλάμων δεν συνιστά αποδεκτή μέθοδο απολύμανσης. Ειδικότερα, ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι ο εν λόγω ψεκασμός αφενός ενέχει κινδύνους για την υγεία, αφετέρου δεν αποτρέπει την διάδοση μεταδοτικών ιών, όπως ο COVID-19. Επιπλέον, όπως αναφέρει το έγγραφο του ΕΟΦ, δεν έχουν εγκριθεί από τον ίδιο απολυμαντικά προϊόντα για τέτοιου είδους χρήση (σχετική πληροφόρηση είναι διαθέσιμη στη σελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας https://www.who.int/news-room/)

Κατόπιν αυτού, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αξιώνει την άμεση ανάκληση της προμήθειας των Πυλών Αυτόματης Απολύμανσης και Θερμομέτρησης για την αντιμετώπιση του Covid-19 με την μέθοδο της εκπομπής ψυχρής εκνέφωσης και υπεριώδους ακτινοβολίας, που, με βάση ανάρτηση στη «Διαύγεια», προορίζονται για τα διοικητικά δικαστήρια και ζητά τα σχετικά κονδύλια να διατεθούν για την κάλυψη ελλείψεων μέσων υγειονομικής προστασίας που υπάρχουν στα διοικητικά δικαστήρια».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here