Κορονοϊός: Στο εργαστήριο του βρετανικού υπουργείου Άμυνας εξετάζεται η νέα μετάλλαξη

Ξεκάθαρες απαντήσεις για την νέα μετάλλαξη του κορονοϊού αναμένεται να υπάρξουν σε τουλάχιστον δυο εβδομάδες

Το μεγάλο ερώτημα εάν η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία, είναι ευάλωτο ή όχι στα νέα εμβόλια, προσπαθούν να απαντήσουν οι επιστήμονες της χώρας.

Σε έναν αγώνα με τον χρόνο, καθώς η νέα μετάλλαξη φαίνεται να επεκτείνεται σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, επιστήμονες του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, στα κυβερνητικά εργαστήρια του Πόρτον Ντάουν, προσπαθούν να εξακριβώσουν γιατί η νέα μετάλλαξη του ιού μεταδίδεται πιο γρήγορα, γιατί έχει επικρατήσει σε ορισμένες περιοχές και αν μπορεί να καταπολεμηθεί με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Οι έρευνες στο Πόρτον Ντάουν πραγματοποιούνται σε ασφαλείς εγκαταστάσεις για Επίπεδο κινδύνου «3», μόλις μια βαθμίδα χαμηλότερο από το ανώτατο επίπεδο κινδύνου που αφορά σε απειλές οπλικής βαθμίδας, με την σύμβουλο του βρετανικού υπουργείου, Άμυνας Άντζελα Μακλίν, να διαβεβαιώνει πως «το επίπεδο έρευνας που διεξάγεται στο Πόρτον Ντάουν είναι το καλύτερο στον κόσμο».

Στα πλαίσια της έρευνας που πραγματοποιείται με την κωδική ονομασία «Human Challenge», έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια και παρτίδες των εμβολίων ώστε να εξεταστεί η αποτελεσματικότητά τους απέναντι στην μετάλλαξη, όμως ξεκάθαρες απαντήσεις αναμένεται να υπάρξουν σε τουλάχιστον δυο εβδομάδες.

Το επίκεντρο της μετάλλαξης του κορονοϊού φαίνεται πως είναι το Λονδίνο και τα νοτιοανατολικά της χώρας, ενώ η εξάπλωση συνεχίζεται και σε άλλες περιοχές όχι όμως σε τόσο μεγάλη συχνότητα, σύμφωνα με ερευνήτρια του κυβερνητικού οργανισμού Public Health England.

Από την πλευρά του ο Ουαλός υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίζεται σε ολόκληρη την προσθέτοντας ότι παρουσιάστηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η νέα μετάλλαξη είναι «πολύ πιο μεταδοτική». «Είδαμε μεγάλες αυξήσεις κρουσμάτων στον νότο», είπε χαρακτηριστικά στο BBC Radio Wales.

Ολόκληρη η περιοχή της Ουαλίας έχει τεθεί στο Επίπεδο 4 περιορισμών, που περιλαμβάνει τα αυστηρότερα μέτρα του βρετανικού συστήματος προστασίας κατά της Covid-19. Από εχθές τα μεσάνυχτα έχει δοθεί εντολή στους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here