Η αστυνομία συνέλαβε 25χρονο που «οδηγούσε» Tesla από το… πίσω κάθισμα (vid)


Αν η βλακεία είναι ακόμα μεγαλύτερη και από την έκταση του σύμπαντος, κατά την περίφημη ρήση του Αϊνστάιν, τότε ο νεαρός του video μάλλον έχει ξεπεράσει τα γήινα όρια.

Βέβαια, σε ένα βαθμό δεν φταίει μόνο αυτός, καθώς ο αξιότιμος κύριος Tesla έχει βάλει το χεράκι του, διαφημίζοντας το Autopilot ως σύστημα αυτόνομης οδήγησης, με ότι κακές συνέπειες έχει αυτό (έστω και αν οι υπεύθυνοι της εταιρίας επιμένουν να λένε ότι δεν είναι έτσι, το κακό έχει ήδη γίνει).

Το περιστατικό καταγράφηκε στην Καλιφόρνια, όπου ένας 25χρονος καταγράφηκε από κάμερα άλλου αυτοκινήτου να βρίσκεται στο πίσω κάθισμα του Tesla και να έχει αφήσει το Autopilot να “οδηγεί” μόνο του το αυτοκίνητο. Ο 25χρονος Param Sharma συνελήφθη από την αστυνομία και κατηγορήθηκε για επικίνδυνη οδήγηση.

Μετά από δεκάδες καταγγελίες άλλων οδηγών η αστυνομία τον σταμάτησε, και του απήγγειλε τις κατηγορίες, έστω και αν ο νεαρός είχε ήδη καταφέρει να βγει από το πίσω κάθισμα και να επιστρέψει στην θέση του οδηγού. Μέχρι τότε πάντως “εξαπατούσε” το Autopilot έχοντας ακουμπισμένο το πόδι του πάνω στο τιμόνι!

Ο συγκεκριμένος είναι ένας σεσημασμένος ανόητος του διαδικτύου και του Υoutube, καθώς έχει ξανακάνει το ίδιο “κόλπο” λίγο καιρό πριν, ενώ έχει ιστορικό εθισμού στην βλακεία των social media με διάφορα ανδραγαθήματα.

Όσο για το Autopilot και την Tesla είναι προφανές ότι επισήμως η εταιρία επιμένει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι νόμιμες. Όμως κάπου στο βάθος φαίνεται να απολαμβάνει και τους καρπούς μίας παράδοξης δημοσιότητας από τέτοιες συμπεριφορές. Σε κάθε περίπτωση πάντως, μιας και τα αυτοκίνητα της εταιρίας αρχίζουν να γίνονται κοινός τόπος και στην χώρα μας, καλό θα ήταν να μην έρθει και στα μέρη μας αυτού του είδους η ανοησία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ