Γυναικείο στήθος: Γιατί το λατρεύουν οι άνδρες

Γυναικείο στήθος: Γιατί το λατρεύουν οι άνδρες. Μπορείς να τραβήξεις το στήθος σου από τα μούτρα ενός άνδρα αλλά όχι να απομονώσεις το βλέμμα του. Εδώ που τα λέμε και το γυναικείο βλέμμα δε μπορεί να ξεκολλήσει αν είναι ένα στήθος ωραίο.

Τι είναι όμως τόσο συναρπαστικό και τόσο σέξι στο γυναικείο στήθος; Μια γυναίκα θα πει είναι ένα ακόμα σημείο του σώματός μου, γνωρίζοντας ενδόμυχα ότι είναι ένα από τα πιο ερωτικά σημεία της. Τι σκέφτονται όμως οι άνδρες και γιατί είναι τόσο κολλημένοι με το στήθος; Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και τα δεδομένα είναι ακόμα τα ίδια. Στους άντρες αρέσουν τα στήθη γενικά. Αυτό ήταν πάντα ο κανόνας. Είναι ένας επιφανειακός και φυσικός δείκτης που οι άνθρωποι βλέπουν αυτόματα ως βάση για το φύλο τους.

Για να αποδείξουν τη θεωρία ότι οι άνδρες εστιάζουν περισσότερο στα στήθη από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος, οι ερευνητές διεξήγαγαν μια μελέτη το 2009. Έδειξαν στα αρσενικά άτομα 6 φωτογραφίες της ίδιας γυναίκας. Η μόνη διαφορά σε κάθε εικόνα ήταν το μέγεθος του στήθους, της μέσης και των γοφών της. Οι ερευνητές βρήκαν ότι το 47% επικεντρώνονταν στο στήθος της γυναίκας αντί στο πρόσωπό της. Το 1/3  αυτών κοιτούσαν τη μέση και τους γοφούς της, ενώ λιγότερο από το 20% κοιτούσαν το πρόσωπό της. Το συμπέρασμα της μελέτης έδειξε ότι οι περισσότεροι  άνδρες ενδιαφέρονται παραπάνω για τα γυναικεία στήθη, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στην αισθητική, σε αντίθεση με οποιαδήποτε ορμονική δραστηριότητα στον εγκέφαλο. Τα στήθη φαίνονται ωραία στους άντρες, γι’ αυτό τα προτιμούν από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. 3 χρόνια αργότερα, μια άλλη ομάδα αποφάσισε να αμφισβητήσει αυτή τη θεωρία. Το 2012, μια άλλη μελέτη που διεξήχθη έδειχνε ότι στους άνδρες αρέσουν τα βυζιά, επειδή τους έκανε να δεθούν με την πρώτη γυναίκα στη ζωή τους: τις μητέρες τους.  Τα βρέφη δένονται με τις μητέρες τους κατά τη γαλουχία. Το σύστημα στον εγκέφαλο που το έκανε να συμβεί είναι το ίδιο σύστημα που κάνει τους μεγάλους άνδρες να θέλουν να κοιτάξουν ή να αρπάξουν ένα ζευγάρι στήθη.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here