Κορονοϊός – Θεοδωρίδου:«Τα εμβόλια σώζουν ζωές»

Κορονοϊός: Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται εν αναμονή της έναρξης της διαδικασίας του εμβολιασμού, κατά της covid-19, που ξεκινάει στις 27 Δεκεμβρίου σε πέντε νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, στις 18:00, η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στα οφέλη του εμβολιασμού στους πολίτες.

Η κυρία Θεοδωρίδου ενημέρωσε για τα επιστημονικά ζητήματα που αφορούν το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Η κυρία Μαρία Θεοδωρίδου πήρε τον λόγο, αναλύοντας το πώς λειτουργεί η Επιτροπή σχετικά με τον εμβολιασμό που θα γίνει στην χώρα μας.

Η ίδια τόνισε εμφατικά πως «τα εμβόλια σώζουν ζωές».

«Τα εμβόλια αξιολογούνται από ανεξάρτητες διεθνείς ομάδες όπως ο FDA και μετά από πολύ αυστηρή διερεύνηση φτάνουν στην έγκριση. Για να εγκριθούν, πρέπει να πληρούν τρεις αυστηρές προϋποθέσεις. Να μην έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες, να αυξάνουν τα προστατευτικά αντισώματα και να αυξάνουν την προστασία του ασθενή όταν εκτεθεί στη νόσο. Το πρώτο εμβόλιο που έρχεται είναι αυτό της Pfizer που έχει παρασκευαστεί με την μέθοδο MRNA», συνέχισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here