Κρούσματα σήμερα: 134 στην Αθήνα, 118 στη Θεσσαλονίκη – Η κατανομή των νέων μολύνσεων ανά περιφέρεια

Κρούσματα σήμερα: Πού εντοπίζονται τα κρούσματα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ. Σε ποιες περιοχές υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για την επιβολή νέων μέτρων.

Μειωμένος ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοίνωσε τη Δευτέρα 21/12 ο ΕΟΔΥ. Ειδικότερα, τα νέα κρούσματα ανέρχονται στα 526, εκ των οποίων τα 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 131.597.

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 5.229 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38481 (29.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα.

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (εισαγόμενα) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here