Μάριος Θεμιστοκλέους Υπουργείο Υγείας: Σε έξι ημέρες ξεκινά ο εμβολιασμός

Από σήμερα Δευτέρα (21/12) και κάθε Δευτέρα στις 18:00 το απόγευμα, το υπουργείο Υγείας προχωρά σε τακτική ενημέρωση για την πορεία και τον προγραμματισμό της διαδικασίας εμβολιασμού των πολιτών, από την Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ενημέρωσε τους πολίτες ότι στις 26 Δεκεμβρίου θα παραλάβει η Ελλάδα την πρώτη μικρή παρτίδα των εμβολίων των Pfizer/Biontech για τον κορωνοϊό που θα αριθμεί 9.750 δόσεις. Την επόμενη ημέρα θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικό, Θριάσιο, Ασκληπιείο Βούλας) ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί του υγειονομικού τους προσωπικού. Στις 28 θα γίνει διανομή των δόσεων των εμβολίων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό τους προσωπικό στις 29 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών στην Ελλάδα με δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Αναλυτικά:

Στις 26/12 η Ελλάδα παραλαμβάνει την πρώτη παρτίδα.
Στις 27/12 θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα πρώτα νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα.
Στις 28/12 θα παραδοθούν παρτίδες στα υπόλοιπα νοσοκομεία αναφοράς στην επικράτεια για τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε λάβει 1.265.550 δόσεις μόνο από την Pfizer.

«Τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε ειδικούς χώρους. Η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε πέντε τέτοιους χώρους. Στη διανομή θα τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές» ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, γνωστοποιώντας ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα συμμετάσχει στη μεταφορά σε απομακρυσμένες περιοχές. Αναφερόμενος στην ποσότητα των εμβολίων που αρχικά θα φθάσει στην Ελλάδα, τόνισε: «Στις 26 Δεκεμβρίου παραλαμβάνουμε την πρώτη δόση των 9.000 εμβολίων. Στις 27 Δεκεμβρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς. Έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχουμε παραλάβει 429.000 δόσεις και έως το τέλος Μαρτίου 1.665.550 δόσεις».

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here