CDC Walensky ΗΠΑ: Εξελισσόμενα δεδομένα για τον κορωνοϊό αλλάζουν την πολιτική της μάσκας


CDC Walensky ΗΠΑ: Η Διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Δρ. Rochelle Walensky επιμένει ότι η νέα καθοδήγηση του ιού κορωνοϊού για τη χρήση μάσκας βασίζεται αποκλειστικά στην επιστήμη και όχι στο αποτέλεσμα πολιτικής πίεσης. Τα CDC εξέδωσαν νέα καθοδήγηση την περασμένη εβδομάδα που λέει ότι άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως μπορούν να σταματήσουν να φορούν μάσκες, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Η ανακοίνωση ήρθε μόλις μία ημέρα αφότου η Walensky μίλησε στο Κογκρέσο και υπερασπίστηκε τη θέση ότι οι μάσκες ήταν απαραίτητες. Η Walensky είπε στον οικοδεσπότη των “Fox News Sunday” Chris Wallace ότι τα CDC ακολουθούν πάντα τα “εξελισσόμενα δεδομένα” για την πανδημία. “Σίγουρα θα ήταν ευκολότερο αν αυτή η επιστήμη είχε εξελιχθεί μια εβδομάδα νωρίτερα και δεν χρειαζόταν να πάω στο Κογκρέσο για να κάνω αυτήν τη δήλωση”, δήλωσε η Walensky.

“Αλλά παραδίδω την επιστήμη … και ξέρετε, εξελίχθηκε την περασμένη εβδομάδα.” Η Walensky επισήμανε δύο μελέτες που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Πέμπτη – ενώ την ίδια μέρα τα CDC άλλαξαν την καθοδήγησή τους.

Και οι δύο δημοσιεύσεις δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine. Η Διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Δρ. Rochelle Walensky καταθέτει κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας για να εξετάσει μια ενημέρωση από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους σχετικά με τις προσπάθειες καταπολέμησης της COVID-19 την Τρίτη 11 Μαΐου 2021, στο Capitol Hill, στην Ουάσιγκτον.

Η ανακοίνωση των CDC αντιμετωπίστηκε με άμεση δράση, με τουλάχιστον 17 πολιτείες να χαλαρώνουν ή να αφήνουν τις απαιτήσεις μάσκας, με περισσότερες αναμενόμενες τις επόμενες εβδομάδες.

Οι περισσότερες από αυτές τις πολιτείες έχουν αφήσει τη δύναμη να ρυθμίζουν τη χρήση μάσκας στα χέρια των τοπικών ηγετών και επιχειρήσεων, αν και μερικές αμφισβητούν πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια εάν δεν μπορούν να επαληθεύσουν την κατάσταση του εμβολίου.

Η Walensky υποστήριξε ότι τέτοιοι φόβοι είναι αβάσιμοι, αναφέροντας το ποσοστό εμβολιασμών σε εθνικό επίπεδο ως διαβεβαίωση ότι οι άνθρωποι θα παραμείνουν ασφαλείς.

«Εμβολιάζουμε ακόμη κάπου μεταξύ 1,5 και 2 εκατομμυρίων ανθρώπων την ημέρα», δήλωσε η Walensky. “Έτσι, κάθε μέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται.

Το σύστημα τιμής είναι να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Εάν εμβολιάζεστε, λέμε ότι είστε ασφαλείς, μπορείτε να αφαιρέσετε τη μάσκα σας και δεν διατρέχετε κίνδυνο σοβαρής νόσου ή νοσηλεία από την COVID-19. ”

“Εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, δεν είστε ασφαλείς”, πρόσθεσε. “Παρακαλώ, εμβολιαστείτε ή συνεχίστε να φοράτε τη μάσκα σας.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ