Ξηρασία ΗΠΑ: Καταστροφική η κρίση του νερού στα σύνορα Καλιφόρνιας-Όρεγκον


Ξηρασία ΗΠΑ: Η κρίση του νερού κατά μήκος των συνόρων Καλιφόρνια-Όρεγκον πήγε από τρομερή σε καταστροφική αυτή την εβδομάδα, καθώς οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές διέκοψαν το νερό άρδευσης στους αγρότες από μια κρίσιμη δεξαμενή. Η κατάσταση της ξηρασίας είναι τόσο τρομερή που δεν θα αποσταλεί επιπλέον νερό σε σολομό που πεθαίνει ή σε περίπου μισή ντουζίνα καταφύγια άγριας ζωής που φιλοξενούν εκατομμύρια αποδημητικά πτηνά κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Associated Press.

Σχεδόν κάθε δείκτης είναι κόκκινος στις δυτικές ΗΠΑ μετά από έναν ξηρό χειμώνα και ζέστη νωρίς την άνοιξη. Το χιόνι είναι λιγότερο από το ήμισυ του φυσιολογικού σε μεγάλο μέρος της περιοχής. Οι δεξαμενές είναι κάτω από τα κανονικά επίπεδα, τα επίπεδα του ποταμού μειώνονται και τα εδάφη στεγνώνουν.

Είναι μόνο Μάιος και οι δυτικές πολιτείες μιλούν ήδη για περιορισμούς στη χρήση νερού, σύμφωνα με το The Conversation. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας έχει κηρύξει επείγουσα ξηρασία σε 41 από 58 κομητείες, ενώ στη Γιούτα οι πάροχοι νερού άρδευσης αυξάνουν τα πρόστιμα για υπερβολική χρήση.

Η παρακολούθηση της ξηρασίας των ΗΠΑ για τα μέσα Μαΐου δείχνει σχεδόν τη μισή Δύση σε σοβαρή ή ακραία ξηρασία.

Εθνικό Κέντρο μετριασμού της ξηρασίας / USDA / NOAA

Στο Αϊντάχο, μερικοί αγρότες ήδη μιλούν για την πώληση ζώων, επειδή τα ποτάμια και οι δεξαμενές στις οποίες βασίζονται είναι επικίνδυνα χαμηλά και η ζήτηση άρδευσης για αγροκτήματα μόλις τώρα αρχίζει.

Και σε αυτό που έχει γίνει ετήσια ανάγκη – οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά τον αντίκτυπο που έχει η θέρμανση και η ανθεκτική ξηρασία στα δέντρα και τη βλάστηση. Η πίεση του νερού θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτεταμένους θανάτους δέντρων.

Η βλάστηση που στεγνώνει και πεθαίνει σημαίνει περισσότερα καύσιμα για αυτό που ήδη αναμένεται να είναι μια άλλη επικίνδυνη εποχή πυρκαγιάς.

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ντεμπ Χάλαντ και ο υπουργός Γεωργίας Τομ Βίλακ είπε στους δημοσιογράφους στις 13 Μαΐου 2021 ότι οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι πυρκαγιάς τους προειδοποίησαν να προετοιμαστούν για μια εξαιρετικά ενεργή χρονιά.

«Συνήθιζα να το ονομάζουμε σεζόν πυρκαγιάς, αλλά οι πυρκαγιές των άγριων εκτάσεων τώρα επεκτείνονται καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, καίγοντας θερμότερα και αυξάνοντας περισσότερο τις καταστροφές σε ξηρότερες συνθήκες λόγω της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Vilsack.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ