Ρουτίνα Ομορφιάς: Η καραντίνα σου δίνει την ευκαιρία να φροντίσεις τον εαυτό σου

Προφανώς, αυτές είναι εξαιρετικές στιγμές. Η τρέχουσα παγκόσμια κρίση έχει διαταράξει τις συνήθεις ρουτίνες. Είναι εύκολο να παραμελήσεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου όταν δεν βγαίνεις έξω και δεν μιλάς με άλλους. Όμως η καραντίνα μας δίνει χώρο και χρόνο. Αυτός ο χώρος μπορεί να είναι μια ευκαιρία. Όταν κάτι αφαιρείται, επίλεξε με τι θα γεμίσεις αυτό το χώρο. Η επιπλέον αυτο-φροντίδα είναι η τέλεια προσθήκη.

Κάθε μέρα, διαμορφώνεις τη ζωή σου γύρω από τις αξίες που επιλέγεις. Όταν κάνεις την ομορφιά βασική αξία, υπερασπίζεσαι την υγεία και την αυτοπεποίθησή σου. Επιπλέον, φέρνεις λίγη ομορφιά σε μια δύσκολη στιγμή. Θυμήσου, η ομορφιά δεν είναι επιφανειακή. Η ομορφιά είναι ένας τρόπος να περιποιηθείς την εσωτερική σου ζωή και να σου θυμίζεις πάντα – καραντίνα ή όχι – την ουσιαστική αξιοπρέπεια και την αξία σου ως ανθρώπου.

Η αληθινή ομορφιά είναι λαμπερή. Ξεκινά από βαθιά μέσα. Είναι το είδος της ομορφιάς που προέρχεται από την αγάπη και τον σεβασμό για τον εαυτό μας, και η ρουτίνα ομορφιάς μας μπορεί να είναι το τελετουργικό όπου συμβαίνει αυτή η βαθιά αυτο-αγάπη.

Ένα σταθερό πλαίσιο επιτρέπει την προσοχή στην ομορφιά από το κεφάλι μέχρι τα πόδια. Χωρίς κανέναν να παρακολουθεί, μπορείτε να εμβαθύνετε τις καθημερινές σας ρουτίνες. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές περιποίησης για να προσθέσετε επιπλέον ομορφιά στην ημέρα σας:

Προσθέστε επιπλέον υγρασία στα χέρια σας μετά από συνεχές πλύσιμο και απολύμανση.

Κάντε μασάζ στα πόδια σας με λάδι ή λοσιόν και φορέστε κάλτσες στο κρεβάτι. Μπόνους: Θα κοιμηθείτε επίσης πιο ήσυχα.

Προσθέστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το σπίτι σας.

Δημιουργήστε θρεπτική απολέπιση χειλιών με καστανή ζάχαρη και ελαιόλαδο για υγρασία.

Ανακατέψτε μια μάσκα μαλλιών DIY ή ένα μείγμα λαδιών που σας ταιριάζει. Χτενίστε με το μείγμα στα μαλλιά σας και τυλίξτε σε μια πετσέτα για 20 λεπτά. Για βαθύ μαλακτικό, αφήστε τη νύχτα και ξεπλύνετε το πρωί.

Δώστε τα νύχια σας ένα διάλειμμα τώρα. Απλώστε καρύδα ή ελαιόλαδο τη νύχτα αντί του polish.

Μην ξεχνάτε τα μάτια σας. Εάν, όπως πολλοί τώρα, ξοδεύετε επιπλέον ώρες κοιτάζοντας την οθόνη σας όλη την ημέρα, δείξτε στους φίλους σας λίγο TLC απλώνοντας ελαφρώς λίγο λάδι ή λοσιόν προσώπου στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με αυτο-μασάζ. Χρησιμοποιήστε ελαφρύ λάδι σώματος και αργές, αισθησιακές κινήσεις. Το μασάζ είναι μια σημαντική μορφή αυτο-αγάπης.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here