Μανταρίνι: Το χειμωνιάτικο φρούτο που σε προστατεύει από τις λοιμώξεις

Όπως θα γνωρίζεις ήδη, η βιταμίνη C είναι πολύτιμη για το σώμα σου, καθώς συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματικότερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Ακολουθούν τα τρία πιο σημαντικά οφέλη που κερδίζεις από την κατανάλωση αυτού του μικρού χειμωνιάτικου φρούτου, με τις λιγότερες από 40 θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες κι άλλα θρεπτικά συστατικά, το οποίο κάνει πραγματικά θαύματα στην καλή υγεία.

  1. Τα μανταρίνια βελτιώνουν την υγεία του δέρματος και των μαλλιών

Το να προσλαμβάνουμε επαρκώς βιταμίνη C καθημερινά, δεν ενισχύει απλώς το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά συμβάλλει στην παραγωγή και ενίσχυση του κολλαγόνου, μιας σημαντικής πρωτεΐνης που βρίσκεται κυρίως στο δέρμα και στα μαλλιά. Τα μανταρίνια περιέχουν, επίσης, βιταμίνη Α, η οποία έχει αποδειχθεί πως διατηρεί την υγρασία των μαλλιών μέσω της αυξημένης παραγωγής σμήγματος.

  1. Τα μανταρίνια ενισχύουν τη γνωστική λειτουργία

Υπάρχουν ορισμένα συστατικά των μανταρινιών, όπως το φυλλικό οξύ, το κάλιο και διάφορα αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι υπεύθυνα για τα νευρολογικά οφέλη που αποδίδονται στο συγκεκριμένο φρούτο. Το κάλιο έχει συσχετιστεί με αυξημένη ροή αίματος στον εγκέφαλο και ενίσχυση της νευρικής δραστηριότητας, της συγκέντρωσης και της γνωστικής ικανότητας, ενώ το φυλλικό οξύ είναι γνωστό ότι θωρακίζει την εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος και θεωρείται ότι μειώνει την ανάπτυξη γνωστικής εξασθένισης. Επίσης, τα μανταρίνια είναι γεμάτα βιταμίνη Β6, η οποία σχετίζεται με την αποφυγή της ναυτίας και τη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης. Πρέπει, ωστόσο, να είμαστε συνετοί με την πρόσληψη της βιταμίνης Β6. Το υψηλότερο όριο πρόσληψης βιταμίνης Β6 για τους ενηλίκους άνω των 18 ετών είναι τα 100 mg, σπανίως όμως χρειαζόμαστε τόσο μεγάλη ποσότητα, εκτός κι αν υπάρχει σχετική σύσταση από το γιατρό.

  1. Τα μανταρίνια καταπολεμούν τις λοιμώξεις

Τα μανταρίνια ωφελούν το ανοσοποιητικό σύστημα παρέχοντας το 53% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά το σώμα να αναπτύξει αντίσταση κατά μολυσματικών παραγόντων και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που σχετίζονται με την εκδήλωση χρόνιων νόσων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here