Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος για σχολεία: Η απόφαση της επιτροπής ήταν για δυο self test την εβδομάδα


Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου είπε πως αρχικά στο τραπέζι είχε πέσει η πρόταση για ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα

Στο θέμα της διενέργειας self test στα σχολεία, για μαθητές και εκπαιδευτικούς μια φορά την εβδομάδα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ANT1 ο καθηγητής ανέφερε ότι η σχετική απόφαση της επιτροπής ήταν για διενέργεια δυο self test την εβδομάδα, ενώ όπως αποκάλυψε στην αρχή είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο για ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα.

Για την κυκλοφορία μετά τις 12:30 τόνισε ότι εξετάζεται ο τρόπος για τη μετάβαση σε μια ζωή χωρίς περιορισμούς με ασφάλεια. «Σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε συνεχώς αναθεωρήσεις» τόνισε.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο lockdown στο μέλλον τόνισε: «Απευχόμαστε να χρειαστεί να προτείνουμε νέους περιορισμούς, γι αυτό κάνουμε έκκληση στους ανθρώπους να προσέχουν».

Για το άνοιγμα του τουρισμού έκανε λόγο για «άσκηση ισορροπίας». «Για να λυθεί επιτυχώς αυτή η εξίσωση χρειάζεται η βοήθεια όλων ως προς την τήρηση των μέτρων» σημείωσε.

Ως προς τις μεταλλάξεις τόνισε ότι τα εμβόλια αντιμετωπίζουν όλες τις γνωστές μεταλλάξεις έως τώρα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία τους για τις μεγάλες συγκεντρώσεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ