Το βαρύ τίμημα των πυρκαγιών: Ετπά εκατ. στρέμματα έγιναν στάχτη τα τελευταία 20 χρόνια


Βαρύ είναι το τίμημα που πληρώνει η Ελλάδα από το καταστροφικό αποτέλεσμα των πυρκαγιών που έκαψαν τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον επτά εκατομμύρια στρέμματα.

Το βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζει την χωρική κατανομή μεγάλων δασικών πυρκαγιών (που έκαψαν πάνω από 500 στρέμματα η κάθε μία), ανά έτος για την περίοδο 2010-2020.

Διακρίνονται οι περιοχές της Ελλάδας που επλήγησαν περισσότερο κάθε έτος, με βάση την ένταση και το μέγεθος των εστιών. Παράλληλα, δυναμικά διαγράμματα δίνουν το πλήθος των μεγάλων πυρκαγιών ανά έτος

Όλα τα στοιχεία που παρουσιάζονται έχουν αντληθεί από τη βάση δεδομένων που διατηρεί το Πυροσβεστικό Σώμα και το οποίο ευχαριστούμε πολύ για την παροχή τους.

Τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με το meteo, 115.433 δασικές πυρκαγιές έχουν καταστρέψει το τοπίο της Ελλάδας, καίγοντας συνολική έκταση 7.890.190 στρεμμάτων.

Το 1% όλων των δασικών πυρκαγιών (1.022 περιστατικά), ευθύνεται για το 80% της συνολικής καμένης έκτασης της τελευταίας 20ετίας (6.325.480 στρέμματα). Πρόκειται για μεγάλες δασικές πυρκαγιές που καίνε περισσότερα από 500 στρέμματα.

Το γράφημα που ακολουθεί δίνει συγκεντρωτικά στοιχεία για τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές της περιόδου 2000-2019:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ