Διατροφή : Έτσι θα αποφύγετε την κατανάλωση θερμίδων


Είτε μαγειρεύετε μόνο για τον εαυτό σας, ένα έως δύο άτομα ή μια μεγαλύτερη ομάδα, ο προγραμματισμός γευμάτων είναι ένα καλό μέρος για να αρχίσετε να βελτιώνετε τις επιλογές φαγητού σας. Αφιερώνοντας χρόνο για να σχεδιάσετε ένα υγιεινό βραδινό γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ένα λιγότερο υγιεινό δείπνο.

Μόλις προγραμματίσετε τα γεύματά σας, δημιουργήστε μια λίστα και αφιερώστε λίγο χρόνο στην επίσκεψή σας στο μανάβικο για να επιλέξετε συστατικά με χαμηλότερες θερμίδες . Ακολουθούν μερικές ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν:

  • Πολλές κατσαρόλες και σάλτσες κρέατος χρησιμοποιούν σούπες κρέμας ως βάση. Χρησιμοποιήστε μια σούπα κρέμας χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
  • Αντικαταστήστε ένα τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά σε κατσαρόλες και σάλτσες λαχανικών. Όταν χρησιμοποιείτε έντονα αρωματισμένο τυρί, όπως το τσένταρ και η παρμεζάνα, μπορείτε συνήθως να μειώσετε την ποσότητα σε μια συνταγή για να εξοικονομήσετε θερμίδες χωρίς να θυσιάσετε τη γεύση.
  • Δοκιμάστε ένα κολλώδες σπρέι μαγειρικής ή μια μικρή ποσότητα μαγειρικού λαδιού για σοτάρισμα αντί να τηγανίζετε με στερεό λίπος.
  • Εάν χρησιμοποιείτε αλεσμένο βόειο κρέας για tacos ή σάλτσα κρέατος για μακαρόνια, αναζητήστε μια ποικιλία χαμηλότερων λιπαρών όπως αλεσμένο στρογγυλό ή κόντρα φιλέτο ή δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το στήθος γαλοπούλας χωρίς δέρμα. Μόλις ροδίσετε το κρέας, στραγγίστε για να αφαιρέσετε το υπερβολικό λίπος.
  • Αντί για εκδόσεις με λιπαρές ουσίες μαγιονέζας, βούτυρου και σαλάτας, δοκιμάστε αυτές που έχουν χαμηλότερες θερμίδες, ολικό λίπος, κορεσμένο λίπος και τρανς λίπος.

  • Ρίξτε μια ματιά στα παγωμένα φαγητά για γρήγορη, με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες πλευρικά πιάτα. Μπορείτε να βρείτε κομμένα πράσινα φασόλια, καρότα σε φέτες και άλλα ψιλοκομμένα λαχανικά στο τμήμα κατεψυγμένων τροφίμων. Αποφύγετε αυτές με πρόσθετες σάλτσες κρέμας, βουτύρου ή τυριού καθώς αυτά τα συστατικά μπορούν να προσθέσουν θερμίδες. Μπορείτε να ψεκάσετε γρήγορα αυτά τα λαχανικά στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Σε μερικές σούπες και ορεκτικά, μπορεί επίσης να μπορείτε να προσθέσετε ξηρά φασόλια για να επεκτείνετε τη συνταγή και να βελτιώσετε τη θρεπτική αξία. Αυτό γίνεται εύκολα σε σούπες και τσίλι με βάση τα λαχανικά. Μπορείτε να προσθέσετε απλώς ένα φλιτζάνι κονσερβοποιημένα λευκά φασόλια, φασόλια νεφρών ή φασόλια pinto στη συνταγή. Ως άλλο παράδειγμα, εάν φτιάχνετε enchiladas, ξεπλύνετε ένα κουτί με μαύρα φασόλια και προσθέστε τα στο αλεσμένο κρέας.

Ακολουθεί βίντεο για σωστή διατροφή

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ