Κίνηση από την Ελλάδα για τη Μέση Ανατολή: Επίσκεψη Δένδια σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά εδάφη, Ιορδανία


Στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη θα μεταβεί αύριο Τρίτη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενώ είναι σε εξέλιξη οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και παλαιστινιακών οργανώσεων. 

Σημειώνεται πως είναι ο πρώτος ΥΠΕΞ της ΕΕ που επισκέπτεται την περιοχή από τότε που άρχισε η κρίση.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΞ, ο κ. Δένδιας θα έχει συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του, Ριάντ αλ Μάλικι.

Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Tην ίδια ημέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφάντι.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μάϊου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε τη Δευτέρα σειρά τηλεφωνικών διπλωματικών επαφών Σάμεχ Σούκρι και τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε επίσης με τον Παλαιστίνιο πρέσβη, Μαρουάν Τουμπάσι νωρίτερα, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ