Μόνος τα Χριστούγεννα: Πώς να τα βγάλεις πέρα

Μόνος τα Χριστούγεννα: Πώς να τα βγάλεις πέρα. Μπορεί να είστε μόνοι τα Χριστούγεννα για διαφορετικούς λόγους. 

Εάν έχετε κοινωνική αγχώδη διαταραχή (SAD) και δεν έχετε στενές σχέσεις με την οικογένεια ή τους φίλους σας, η μοναξιά τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Υπάρχουν 3 τρόποι για να αντιμετωπίσετε το να είστε μόνοι τα Χριστούγεννα. Πρώτον, μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ψυχική σας κατάσταση και πώς συμβάλλει στη μοναξιά σας. Δεύτερον, μπορείς να βρεις πράγματα να κάνεις τα Χριστούγεννα που σε κάνουν να νιώθεις λιγότερο μόνη/ος. Τρίτον, μπορείς να βάλεις ένα σχέδιο μπροστά ώστε να μην είσαι μόνος  τέτοια μέρα του χρόνου, αν δεν θέλεις να είσαι.

Τα Χριστούγεννα είναι η τέλεια μέρα για να εκτιμήσεις αυτό που έχεις στη ζωή σου, είτε είναι υγεία, ένα μέρος για να ζήσεις, ή φαγητό στο τραπέζι. Η ευγνωμοσύνη σας θα σας βοηθήσει επίσης να ξεπεράσετε το άγχος, καθώς μάθετε να ζείτε στην παρούσα στιγμή και να είστε προσεκτικοί με το περιβάλλον σας. Ένας τρόπος για να ασκήσετε την ευγνωμοσύνη σας είναι να γράψετε 3 πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες σήμερα. Μπορείς να επιλέξεις να νιώθεις μοναξιά επειδή είσαι μόνος ή μπορείς να επιλέξεις να νιώθεις ευγνώμων για τα θετικά πράγματα στη ζωή σου.

Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα μοναχικά  Χριστούγεννα είναι να βγείτε έξω και να κάνετε έναν  περίπατο.  Ίσως είστε μόνοι φέτος, επειδή απορρίψατε τις προσκλήσεις. Να ξέρεις ότι είναι εντάξει να πάρεις αυτούς τους ανθρώπους πίσω και να πεις “ναι”. Είναι πιθανό να μην είστε ο μόνος που απορρίπτει τις προσκλήσεις φέτος. Καθώς συνεχίζεται η πανδημία του COVID-19, ειδικοί σε θέματα υγείας προτρέπουν τους πολίτες  να μείνουν στο σπίτι τους και να γιορτάσουν μόνο με αυτούς στο σπίτι τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here