Φρίκη στη Βραζιλία: 46χρονη έζησε ως σκλάβα για 40 χρόνια – Την υποχρέωσαν σε γάμο για… επιδόματα

Δεν το χωράει ανθρώπου νους αυτό που βίωσε επί 38 χρόνια μια 46χρονη γυναίκα στη Βραζιλία η οποία πέρασε σχεδόν όλη την ενήλικη ζωή της σε συνθήκες σκλαβιάς.

Η περιπέτεια της 46χρονης ξεκίνησε σε ηλικία 8 ετών όταν την πήραν ως καμαριέρα και κορυφώθηκε με γάμο στον οποίο υποχρεώθηκε.

Η γυναίκα βρέθηκε να ζει υπό άθλιες συνθήκες σε διαμέρισμα της πόλης Πάτος ντε Μίνας στη νοτιοανατολική πολιτεία Μίνας Γκέρες.

Οι κρατικοί υπάλληλοι που την βρήκαν είπαν ότι η 46χρονη δεν είχε πάρει ποτέ χρήματα ή άδεια.

«Το μόνο που της έδιναν ήταν φαγητό όταν πεινούσε αλλά δεν είχε κανένα άλλο δικαίωμα» δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης για τη διάσωση της 46χρονης.

Η 46χρονη παραδόθηκε ως παιδί σε καθηγητή του πανεπιστημίου Unipam και τη μεγάλωσε η μητέρα του.

Κατά τη διάρκεια της ομηρείας της η γυναίκα υποχρεώθηκε να παντρευτεί έναν ηλικιωμένο συγγενή του καθηγητή προκειμένου η οικογένεια να συνεχίσει να λαμβάνει τα επιδόματά του όταν αυτός θα πέθαινε.

Δικηγόρος του καθηγητή διαμαρτυρήθηκε ότι ο πελάτης του παρουσιάστηκε ως ένοχος πριν να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου ανακοίνωσε, πάντως, ότι ο καθηγητής έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και ότι έχουν ληφθεί όλα τα νομικά μέτρα απέναντί του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν γείτονες του καθηγητή πήραν στα χέρια τους σημειώματα από την 46χρονη που τους ζητούσε να βοήθεια για να αγοράσει φαγητό και είδη υγιεινής επειδή δεν είχε χρήματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here