Μπαϊντεν covid-19: Έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού [pic,vid]

Μπάιντεν covid-19: Έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ο Τζο Μπαϊντεν έλαβε την πρώτη του δόση του εμβολίου το απόγευμα της Δευτέρας (21 Δεκεμβρίου).

Ο Αμερικανός πρόεδρος έλαβε τον εμβολιασμό της Pfizer ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο ChristianaCare στο της Ουίλμινγκτον της Ντέλαγουερ, και ελπίζει ότι θα βοηθήσει στην άμβλυνση των ανησυχιών σχετικά με αυτό. Το εμβόλιο του Μπάιντεν χορηγήθηκε από τον Tabe Masa, νοσηλευτή ιατρό και προϊστάμενο υγειονομικών υπηρεσιών υπαλλήλων στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα, αναγνώρισε τους εργαζομένους στην πρωτοπορία στον τομέα της υγείας και μοιράστηκε λίγα λόγια με τους θεατές που παρακολουθούσαν την τηλεοπτική εμφάνισή του.

“Το κάνω αυτό για να δείξω ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι έτοιμοι, όταν είναι διαθέσιμοι, να πάρουν το εμβόλιο”, είπε ο Μπάιντεν. “Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ανυπομονώ για τη δεύτερη δόση.” Ο πρόεδρος της Αμερικής επικρότησε την κυβέρνηση Τραμπ για τη γρήγορη ανάπτυξη του εμβολίου. “Πιστεύω ότι η κυβέρνηση αξίζει τα εύσημα  για την Operation Warp Speed”, ανέφερε. “Αυτό μας δίνει μεγάλη ελπίδα”. Παρά τις αισιόδοξες σκέψεις για την φαρμακευτική αντιμετώπιση, ο Μπάιντεν προέτρεψε τους Αμερικανούς να διατηρούν κοινωνική απόσταση, να φορούν τις μάσκες τους και να επιφυλάσσονται να ταξιδέψουν. “Επειδή είμαστε ακόμα στο επίκεντρο αυτού. Είναι άλλο πράγμα να εμφανίζεται το εμβόλιο σε ένα νοσοκομείο, είναι άλλο πράγμα να βάζεις το εμβόλιο από αυτό το φιαλίδιο σε μια βελόνα, σε ένα χέρι”, είπε. “Θα πάρει χρόνο.”

Ο εμβολιασμός του  Μπάιντεν πραγματοποιείται μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση των πρώτων δόσεων του φαρμάκου σε εργαζομένους στον τομέα της υγείας στη Νέα Υόρκη. Η Σάντρα Λίντσεϊ , η νοσοκόμα που έλαβε την πρώτη της δόση σε ζωντανή μετάδοση, δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Θέλω να εμπνεύσω την εμπιστοσύνη του κόσμου ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Βρισκόμαστε σε πανδημία, και έτσι πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να θέσουμε ένα τέλος στην πανδημία και να μην τα παρατήσουμε τόσο σύντομα”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here