Σεξ Δέρμα: Τρεις λόγοι που το σεξ είναι ευεργετικό για το δέρμα σας [vid]


Κατά την γνώμη πολλών, δεν υπάρχει προϊόν που θα δώσει στο δέρμα σας την ίδια φυσική λάμψη που μπορεί να σας χαρίσει το σεξ. Το σεξ μπορεί να σας προσφέρει μια λαμπερή επιδερμίδα. Η φυσική (επ)αφή μπορεί πραγματικά να προκαλέσει έναν καταρράκτη θετικών δράσεων στην υγεία σας που όχι μόνο βελτιώνουν την εμφάνιση του δέρματός σας, αλλά συμβάλλουν επίσης στη συνολική σας υγεία και ευεξία.

Γιατί το σεξ είναι σημαντικό για την υγεία του δέρματός σας;

  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Η καλή ροή του αίματος στο σώμα κυκλοφορεί οξυγόνο, θρεπτικά συστατικά και ορμόνες επαρκώς στον οργανισμό. Λόγω της αύξησης του καρδιακού ρυθμού και της εμβάθυνσης της αναπνοής κατά τη διάρκεια του σεξ, η κυκλοφορία αυξάνεται και το φρέσκο ​​αίμα παρέχεται όπου χρειάζεται. Σε μέρη όπως τα ζωτικά όργανα καθώς και το δέρμα. Αυτή η ώθηση του αίματος φωτίζει την επιδερμίδα και δίνει στο δέρμα την φυσική του λάμψη.

  • Μειώνει το άγχος

Το άγχος μπορεί επιδεινώσει οποιαδήποτε κατάσταση του δέρματος. Όταν το σώμα βρίσκεται υπό πίεση, απελευθερώνει ένα κύμα κορτιζόλης – αλλιώς γνωστή ως “ορμόνη του στρες”. Και αυτή η αύξηση της κορτιζόλης (ιδιαίτερα μακροπρόθεσμα) είναι επιζήμια για το δέρμα. Τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης “διαλύουν” το κολλαγόνο, μειώνοντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας και αυξάνοντας την παραγωγή σμήγματος. Η περίσσεια σμήγματος μπορεί να προκαλέσει ακμή. Αλλά η οικειότητα, η τρυφερή επαφή ή οποιοδήποτε άλλο είδος ασφαλούς σωματικής συνάντησης ισορροπεί την απόκριση στο στρες και μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα.

  • Ανακουφίζει από την ένταση και μειώνει τις ρυτίδες

Η πιο αποτελεσματική θεραπεία κατά των ρυτίδων είναι απλώς να μειώσετε την ένταση που συγκεντρώνετε στο πρόσωπό σας. Έρευνα έχει αποδείξει ότι αγκαλιάζοντας κάποιον για 20 δευτερόλεπτα ή περισσότερο ανακουφίζετε την ένταση, μειώνετε τον καρδιακό ρυθμό και χαλαρώνετε το σώμα. Αυτή η μορφή φυσικής ανακούφισης μας βοηθά να απελευθερώσουμε την ένταση από το πρόσωπό μας. Απουσία των τεταμένων μυών του προσώπου, οι ρυτίδες δεν έχουν την ευκαιρία να χαράξουν βαθύτερες γραμμές.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ