Ρωσία Twitter: Μερική άρση των περιορισμών για τη δημοφιλή πλατφόρμα


Η ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor ανακοίνωσε χθες ότι αίρει μερικώς τους περιορισμούς που είχε επιβάλει στο Twitter, αφού το αμερικανικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης διέγραψε από την πλατφόρμα του ένα μεγάλος μέρος του απαγορευμένου περιεχομένου σύμφωνα με την απαίτηση των αρχών. Παράλληλα όμως προειδοποίησε τις αμερικανικές διαδικτυακές πλατφόρμες να συμμορφωθούν με την κείμενη νομοθεσία, γιατί θα αντιμετωπίσουν παρόμοιες ποινές.

Η Ρωσία, το Μάρτιο, είχε επιβραδύνει την ταχύτητα του Twitter επειδή δεν αφαιρούσε περιεχόμενο που θεωρεί απαγορευμένο, προειδοποιώντας το ότι αν δε συμμορφωθεί μπορεί να το μπλοκάρει, αλλά όπως ανακοίνωσε χθες, η τιμωρητικού περιεχομένου επιβράδυνση θα ισχύει μόνο για τις κινητές συσκευές.

Η Roskomnadzor ανακοίνωσε επίσης ότι ενδέχεται να επιβραδυνθεί η ταχύτητα στις πλατφόρμες του Facebook και του YouTube, εάν δεν απομακρύνουν από αυτές περιεχόμενο που οι αρχές θεωρούν απαγορευμένο.

«Εάν οι πλατφόρμες αυτές, δε συμμορφωθούν, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν παρόμοιες κυρώσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Roskomnadzor

Το Facebook και το YouTube δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε ερώτηση του Reuters για να σχολιάσουν την απόφαση.

Η Roskomnadzor είχε θέσει για το Twitter την 15η Μάϊου ως καταλυτική ημερομηνία για να διαγράψει από την πλατφόρμα του το απαγορευμένο περιεχόμενο, που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία, τη χρήση ναρκωτικών και εκκλήσεις για αυτοκτονία που απευθύνονταν σε ανήλικα άτομα.

Το Twitter δήλωσε ότι δεν επιτρέπει οι πλατφόρμες του να χρησιμοποιούνται για να προβάλλονται παράνομες συμπεριφορές, όπως και ότι τηρεί πολιτική μηδενικής ανοχής στα ζητήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και ότι απαγορεύει την προώθηση εκκλήσεων για αυτοκτονία η αυτοτραυματισμούς

Η Roskomnadzor ανακοίνωσε ότι το Twitter διέγραψε το 91% του απαγορευμένου περιεχομένου από το Μάρτιο, και παραμένουν ακόμη 563 θέματα, από τα 6.000 συνολικά.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το Twitter ζήτησε από τη Roskomnadzor να μην μπλοκάρει την πλατφόρμα του και δήλωσε ότι είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τη ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών.

Το Twitter δεν ανταποκρίθηκε σε σχετικό ερώτημα για να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ