Χαρδαλιάς: Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα – Όχι ρεβεγιόν, όχι κάλαντα

Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι ειδικά στα αστικά κέντρα, όπως δήλωσε στην έκτακτη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Ενώ παράλληλα συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή σε όλους τους πολίτες, προκειμένου να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα έξαρση της πανδημίας μετά της γιορτές.

Σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Κοζάνη αλλά και στη Δυτική Αττική, περιοχές που τελούν σε καθεστώς αυστηρού lockdown, ο κύριος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα εξής: «Στην Κοζάνη αυτή τη στιγμή υπάρχουν 367 ενεργά κρούσματα ενώ ακόμη 377 άτομα στενές επαφές τους βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στη Δυτική Αττική, η διασπορά του ιού ευτυχώς δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα εκτεταμμένη. Στον Ασπρόπυργο αυτή τη στιγμή υπάρχουν 179 ενεργά κρούσματα, στην Ελευσίνα 78 και στη Μάνδρα 25».

Επιπλέον, το ενδεχόμενο να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα την Πρωτοχρονιά, εάν δεν επιδείξουμε την απαραίτητη προσοχή παραμένει ανοικτό.

Όσον αφορά τα φετινά Χριστούγεννα:

  1. Δε θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα βρεθούμε με μεγάλες παρέες. Στο γιορτινό τραπέζι να βρίσκονται έως δυο οικογένειες και μέχρι 9 άτομα. Τα ίδια άτομα να συναντηθούν και στα δύο γιορτινά τραπέζια.
  2. Η απαγόρευση κυκλοφορίας 22:00 το βράδυ με 05:00 το πρωί θα βρίσκεται σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, χωρίς εξαίρεση Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
  3. Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα και ειδικά στα αστικά κέντρα από την ΕΛ.ΑΣ. και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ιδίως κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας.
  4. Τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να βγουν να πουν τα Κάλαντα.
  5. Χώροι λατρείας: Επιτρέπονται οι λειτουργίες Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα. Ένα άτομο ανά 15 τμ στους ναούς με δύο μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση. Μέγιστος αριθμός 25 άτομα στις Εκκλησίες και 50 άτομα σε Μητροπολιτικούς Ναούς. Η χρήση μάσκας υποχρεωτική κατά την παραμονή στο χώρο λατρείας.

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, υπογράμμισε ότι οι φετινές γιορτές είναι ιδιαίτερες, ωστόσο η τήρηση των μέτρων είναι σημαντική για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here