Θεμιστοκλέους: 5,6 εκατ. εμβολιασμοί μέχρι τέλη Μαΐου – Ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον


Μέχρι τότε το 35% του πληθυσμού θα έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και περίπου 2 εκατ. συμπολίτες μας θα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη τοποθετήθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, εκτιμώντας ότι μέχρι και τα τέλη Μαΐου, θα έχουν πραγματοποιηθεί 5,6 εκατ. εμβολιασμοί.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι από εκεί και πέρα το 35% του πληθυσμού θα έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και περίπου 2 εκατ. συμπολίτες μας θα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ένα ποσοστό της τάξης του 20%.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ανέφερε ακόμα ότι την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 και για τα υπόλοιπα εμβόλια εκτός της AstraZeneca, ενώ έκανε γνωστό ότι σήμερα συνεδριάζει η Eθνική Eπιτροπή Eμβολιασμών προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τα άτομα που έχουν νοσήσει.

Αναφερόμενος στο θέμα του λεγόμενου mix & match των εμβολίων επισήμανε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα για να αποδειχτεί ότι είναι καλό να αναμίξεις δύο δόσεις διαφορετικών εμβολίων. “Για το λόγο αυτό υπάρχει ισχυρή σύσταση να γίνεται ο εμβολιασμός των πολιτών με το ίδιο εμβόλιο και για τις δύο δόσεις”

Τέλος για τους εμβολιασμούς πολιτών κατ’ οίκον σημείωσε ότι πρόκειται για δύσκολη επιχείρηση στην οργάνωσή της ενώ ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ