Γερμανία- εμβολιασμός: Ξεκινά μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα

Γερμανία- εμβολιασμός: Ξεκινά μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα ενώ στην Ολλανδία ξεκινούν οι εμβολιασμοί τον Ιανουάριο.

440 κέντρα εμβολιασμού, με 10 χιλιάδες γιατρούς και νοσοκόμους που μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως τον εμβολιασμό. “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι”, λέει ο εκπρόσωπος της ένωσης γιατρών στην Κολωνία, “Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το εμβόλιο.” Στην Κολωνία, η τοπική εμπορική έκθεση μετατράπηκε σε κέντρο εμβολιασμού. επιτρέποντας τον εμβολιασμό 5000 ατόμων, ημερησίως.

 

“Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα είναι έτοιμοι οι Γερμανοί”, αναφέρει ο Χάνκο Γιούργκενς του Γερμανικού Ινστιτούτου στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, για τη σύγχρονη Γερμανία. “Οι Ολλανδοί είναι σε αναμονή”, αναφέρει. Οι Γερμανοί  δρουν γρήγορα όπως φαίνεται, καθώς το Νοέμβριο ελήφθησαν όλες οι σημαντικότερες αποφάσεις και διαμορφώθηκε ένα σχέδιο εμβολιασμού, η εθνική στρατηγική εμβολιασμού. Ο κόσμος στη Γερμανία στηρίζει σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα απαγόρευσης, ακόμα και όταν εισέρχονται σε νέο γύρο σκληρών περιορισμών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε. Περίπου το 73% του κόσμου στηρίζει τα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνονται κλείσιμο μη απαραίτητων καταστημάτων και διαδικτυακά μαθήματα για τους φοιτητές. Το 20% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι αντιτάσσεται στα νέα μέτρα, και το 7% δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Ακόμα και μεταξύ των υποστηρικτών του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) — που έχει τοποθετηθεί σε αντίθεση με τους κλειδωμένους. Το 51% τάχθηκε υπέρ των περιορισμών, ενώ το 43% ήταν κατά. Οι περιορισμοί αυτοί ωστόσο δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν μιας και το ποσοστό των θετικών στον κορωνοϊό αγγίζει τις  30.000 ημερησίως. Οι θάνατοι από covid-19 σημείωσαν νέα ρεκόρ, με περίπου 1.000 ανθρώπους να πεθαίνουν σε μόλις 24 ώρες. Οι αυστηρότεροι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Ωστόσο, οι κανόνες θα πρέπει να χαλαρώσουν ελαφρώς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ώστε να μπορέσουν οι οικογένειες να γιορτάσουν.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here