Αθλητισμός Περπάτημα Οφέλη: Εάν περπατάτε είναι πιο πιθανό να είστε δημιουργικοί και καινοτόμοι [vid]

Τα φυσικά οφέλη που προσφέρετε στο σώμα και την υγεία σας καθώς περπάτατε έχουν εκτεθεί σε προγενέστερα κείμενά μας. Η ενίσχυση της καρδιακής υγείας και ο μειωμένος κίνδυνος ανάπτυξης υψηλής αρτηριακής πίεσης είναι μεταξύ των αξιοσημείωτων ευεργεσιών που παρέχει το περπάτημα. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραληφθεί η σημασία της άσκησης και ειδικότερα ενός περιπάτου στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας.

Ειδικότερα, μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ διαπίστωσε ότι το περπάτημα αύξησε τη δημιουργική παραγωγή περί του 60%  – κατά μέσο όρο. Οι ερευνητές χαρακτήρισαν αυτόν τον τύπο δημιουργικότητας «αποκλίνουσα σκέψη», την οποία ορίζουν ως μια διαδικασία σκέψης που χρησιμοποιείται για τη ανάπτυξη δημιουργικών ιδεών, εξερευνώντας πολλές πιθανές λύσεις. Σύμφωνα με τη μελέτη, «το περπάτημα ανοίγει την ελεύθερη ροή ιδεών και είναι μια απλή και ισχυρή λύση στους στόχους αύξησης της δημιουργικότητας και της σωματικής δραστηριότητας».

Οι ψυχολόγοι διαπίστωσαν ότι μία 10λεπτη βόλτα μπορεί να είναι εξίσου καλή με μια προπόνηση 45 λεπτών όσον αφορά για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους. Αυτό είναι μεγάλης σημασίας, δεδομένου ότι η επιστήμη δείχνει ότι η συμμετοχή σε δραστηριότητες που επιτρέπουν στο μυαλό μας να περιπλανηθεί προωθεί μια ψυχική κατάσταση που ευνοεί τις καινοτόμες ιδέες και τις στιγμές έμπνευσης και δημιουργίας.

Αλλά δεν είναι μόνο η δημιουργικότητά σας που θα ωφεληθεί από την ψυχική ανύψωση που σας παρέχει το περπάτημα. Καθώς περπατάτε αποδεδειγμένα ενισχύετε τη διάθεσή σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι μόλις 12 λεπτά βόλτας με τα πόδια οδήγησαν σε αύξηση της ευγένειας, του σθένος, της προσοχής και της αυτοπεποίθησης σε σχέση με τον ίδιο χρόνο που περνούσε κανείς καθιστός.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ