Χωρισμός σχέσης: Γιατί χωρίζουν ερωτευμένα ζευγάρια

Χωρισμός σχέσης: Γιατί χωρίζουν ερωτευμένα ζευγάρια. Οι χωρισμοί κρύβουν το βάρος της ασυμβατότητας, των προβλημάτων της ρουτίνας και της απώλειας της επικοινωνίας.  

Αρκετά ζευγάρια περνάνε πολύ χρόνο μέχρι να αποφασίσουν για το τέλος της σχέσης τους. Με αποστάσεις και επανεκκινήσεις, υπάρχουν πολλές ατάκες του τύπου: “Δεν λειτουργεί.  Καλύτερα να δώσουμε στον εαυτό μας λίγο χρόνο” ή “ας προσπαθήσουμε ξανά, αλλά ας το κάνουμε σωστά αυτή τη φορά”. Παρ’ όλ’ αυτά, τίποτα δεν φαίνεται να βοηθά, γιατί η αγάπη σε αυτό το τελικό στάδιο ήδη πονάει και οι αποφάσεις που λαμβάνονται μόνο διευρύνουν την πληγή.

Για πολλά χρόνια θεωρούμε δεδομένο ότι η αγάπη είναι η κόλλα που μας κρατά για πάντα μαζί. Αισθανόμαστε τυχεροί που βρίσκουμε κάποιον που μας αγαπά και, πάνω απ ‘όλα, αγαπάμε. Ωστόσο, καθώς προχωράμε με τα χρόνια και διαφορετικές εμπειρίες, ανακαλύπτουμε- με κάποια απογοήτευση- ότι η αγάπη δε μπορεί να κάνει τα πάντα, ούτε είναι η μαγική φόρμουλα σε ευτυχισμένες σχέσεις.  Αν και η επίτευξη μιας ευτυχισμένης και διαρκούς σχέσης φαίνεται σχεδόν τόσο περίπλοκη όσο η επίλυση ενός κύβου του ρούμπικ, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο περίπλοκη.  Ένας από τους λόγους για τους οποίους ένα ζευγάρι ερωτευμένων χωρίζει είναι συνήθως η έλλειψη εκτίμησης. Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος συνήθως μας επιβάλλει και το κάνει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

Είναι πολύ συνηθισμένο να αρχίζουμε να παίρνουμε πολλά πράγματα δεδομένα: τις ενέργειες του άλλου, τις προσπάθειες, τις λεπτομέρειες , τις διαθήκες, τις αρετές. Ωραία, δεν είναι απαραίτητο να μας δοξάζουν για αυτό που είμαστε ή κάνουμε, αλλά στο επίπεδο του ζευγαριού απαιτείται αναγνώριση και επικύρωση τους ενός προς τον άλλο. Η ποιότητα της επικοινωνίας είναι ένα από τα πιο αποφασιστικά στοιχεία για μια σχέση. Το να ξέρεις πώς να ακούς, να μιλάς, να ξέρεις να διαφωνείς και να μπορείς να καταλήξεις σε μία συμφωνία είναι βασικό!

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here