Μετάλλαξη ΠΟΥ: Σύγκληση συνεδρίασης για την αντιμετώπιση του νέου στελέχους του κορωνοϊού

 

 

Συνεδρίαση για το νέο στέλεχος του κορωνοϊού συγκαλεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Προειδοποιεί να μη δημιουργείται πανικός για τη μετάλλαξη

 

Τα μέλη του με στόχο να συζητήσουν στρατηγικές για την αντιμετώπιση του νέου, πιο μεταδοτικού στελέχους του κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία, δήλωσαν ότι συγκαλείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του. Ο αξιωματούχος, δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για τη συνεδρίαση αυτή.

«Ο περιορισμός των ταξιδιών για να ανακοπεί η εξάπλωση είναι μια φρόνιμη κίνηση έως ότου έχουμε καλύτερες πληροφορίες. Οι εφοδιαστικές αλυσίδες για απαραίτητα προϊόντα και τα απαραίτητα ταξίδια θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι δυνατά», ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε σε ανάρτησή του στο Twitter, παροτρύνοντας την εφαρμογή αυξημένων προληπτικών μέτρων.

Ο Οργανισμός έχει προειδοποιήσει να μη δημιουργείται μεγάλος πανικός αναφορικά με τη μετάλλαξη αυτή, σημειώνοντας ότι αποτελεί φυσιολογικό κομμάτι στην εξέλιξη μιας πανδημίας και επαίνεσε τη Βρετανία για τον εντοπισμό της. Σε προχθεσινή ανακοίνωση, ο ΠΟΥ επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή στοιχεία για να καθοριστεί εάν η νέα μετάλλαξη μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, λέγοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here