Οι κυματισμοί της θάλασσας ασκούν θετική επίδραση στον εγκέφαλο

Οι κυματισμοί της θάλασσας ασκούν θετική επίδραση στον εγκέφαλο. Οι ήχοι της θάλασσας θεωρούνται “αρχέγονος ήχος.”

Όπως τα κύματα που σπάνε απαλά σε μια αμμώδη παραλία, σε μια ήρεμη μέρα. Ο ήχος εκλαμβάνεται από τον ανθρώπινο εγκέφαλο ως χαλαρωτικός ήχος. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος παράγει ηλεκτρικά κύματα ως μέρος της κανονικής λειτουργίας του. Ορισμένα σχετίζονται με την έντονη εγκεφαλική δραστηριότητα και άλλα έχουν πιο ηρεμιστικές λειτουργίες. Τα κύματα Beta σχετίζονται με τη σκέψη, το μυαλό και τη σωματική δραστηριότητα. Έχουν συχνότητα μετρούμενη στο EEG στα 14 έως 30 Hz. Τα κύματα της θάλασσας υπό ήρεμες συνθήκες παράγουν ήχους μεταξύ 0,05 και 16 Hz. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα δονούμαστε με την ίδια συχνότητα με τη θάλασσα.

Ιάπωνες επιστήμονες έχουν μελετήσει τις επιδράσεις της αναπαραγωγής των κυματικών ήχων στη λειτουργία και τη δραστηριότητα του ανθρώπινου σώματος. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι υπερήχοι που αποτελούν μέρος των παράκτιων κυμάτων έχουν θετική επίδραση στα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύματα. Ορισμένα πιθανά οφέλη από την ακρόαση του ήχου της θάλασσας:

  • Αίσθηση ηρεμίας
  • Συμβολή στην πρόκληση ύπνου
  • Βελτιωμένη ικανότητα σκέψης και διαλογισμού
  •  Βελτιωμένη επίλυση προβλημάτων

Το περπάτημα κατά μήκος της παραλίας είναι ένας τέλειος συνδυασμός υγιών στοιχείων. Η φυσική άσκηση συνοδεύεται από υψηλό επίπεδο οξυγόνωσης και τα άφθονα αρνητικά ιόντα βρίσκονται εντός 2,6 χιλιομέτρων (1 μίλι) από την παράκτια γραμμή. Η παρουσία του ηλιακού φωτός είναι εξαιρετική για την ενίσχυση του ανθρώπινου νου ενάντια στην κατάθλιψη. Το ηλιακό φως είναι επίσης απαραίτητο για την παραγωγή βιταμίνης D. Τα μάτια σου παίρνουν τη φυσική ομορφιά του περιβάλλοντός αυτού, ενώ ακούς τους ήχους χαλάρωσης, νιώθοντας τον άνεμο και την θαλασσινή αλμύρα στο δέρμα σου. Όλα αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται για να αναζωογονήσουν το σώμα και να ανανεώσουν το πνεύμα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here