Μισώ τον εαυτό μου: Αλλάζει, άραγε, αυτό το συναίσθημα [pic, vid]

Μισώ τον εαυτό μου: Αλλάζει, άραγε, αυτό το συναίσθημα. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τον εαυτό τους διαφορετικό αλλά όχι με θετικό τρόπο. Ο αριθμός των likes και των “φίλων” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν σημαίνουν τόσα πολλά, καθώς εξακολουθούσαν αν αισθάνονται παρίας.

Κάθε άτομο έχει μια κρίσιμη εσωτερική φωνή. Αυτή η φωνή εκφράζει το αντι-εγωιστικό κομμάτι μας, το οποίο εκθειάζει το μίσος για τον εαυτό μας, την καχυποψία και την παράνοια. Αυτή η εσωτερική κριτική φωνή είναι πάντα παρούσα για να σχολιάσει αρνητικά τις ζωές μας, να επηρεάσει τη συμπεριφορά μας και να εμπνεύσει αισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης. Βρίσκεις τον εαυτό σου να αποδέχεται περισσότερο αρνητικές σκέψεις όπως “δεν μπορείς ποτέ να είσαι επιτυχημένος” και “δεν είσαι αρκετά καλός για κανέναν.”

Έχει γίνει τόσο βαθιά ριζωμένη στη συνείδησή μας που μπερδευόμαστε με τα σημεία της για την πραγματικότητα και πιστεύουμε όλες τις αρνητικές λέξεις που λέει για τους εαυτούς μας. Η εσωτερική φωνή μάς επηρεάζει με πολλούς τρόπους. Όταν σου λέει επανειλημμένα ότι είσαι άχρηστος, αποφασίζεις να επιλέξεις φίλους και συνεργάτες που σου φέρονται σαν να μην αξίζεις τίποτα. Αν σου λέει ότι είστε ηλίθιοι, μπορεί να μην έχετε εμπιστοσύνη και να κάνετε λάθη που διαφορετικά δεν θα κάνατε. Αν σου λέει ότι δεν είσαι αρκετά ελκυστικός, αρχίζεις να αντιστέκεσαι στην ανάγκη να βγεις έξω αναζητώντας μια εξαιρετική ρομαντική σχέση. Όταν ακούς τον εσωτερικό κριτή σου, τον ενδυναμώνεις.

Όταν αυτές οι αρνητικές σκέψεις γίνονται συντριπτικές, τότε αρχίζεις να τις προβάλεις και σε άλλους.  Εδώ έρχονται στο προσκήνιο οι ύποπτες και παρανοϊκές σκέψεις, που σε κάνουν να αμφισβητείς ή να επικρίνεις ανθρώπους που σε βλέπουν διαφορετικά από τις φωνές σου. Σε αυτό το σενάριο, θα μπορούσες να παλέψεις με θετική αναγνώριση ή ανατροφοδότηση, καθώς έρχεται σε αντίθεση με το πώς αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου.

Μισώντας τον εαυτό σου…

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here