Αυστηρό μήνυμα ΕΕ προς Τουρκία: Αν δεν αλλάξει στάση, παγώνουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να εκδώσει ιδιαίτερα αυστηρό ψήφισμα κατά της Τουρκίας, δήλωσε ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ.  

Το εν λόγω ψήφισμα έχει να κάνει με την έκθεση της Κομισιόν για τα πεπραγμένα της Τουρκίας το 2019-2020, ως προς την ένταξη στην ΕΕ. Κατά τον Βέμπερ ενδέχεται για πρώτη φορά η πλειοψηφία της ολομέλειας να κρίνει πως πρέπει να δοθεί εντολή στην Κομισιόν, αν η Τουρκία δεν αλλάξει στάση, να προχωρήσει σε αναστολή, και επίσημα, των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται πως το τελικό κείμενο για την Τουρκία θα ψηφιστεί αύριο.

Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έκαναν λόγο για έκθεση οπισθοδρόμησης και όχι προόδου σε θέματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, την σχέση της με τους γείτονες, την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο και την προκλητική της συμπεριφορά.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι ευρωβουλευτές σε όλη την διάρκεια της συζήτησης επέκριναν την κυβέρνηση της Τουρκίας για την απομάκρυνσή της από τις ευρωπαϊκές αξίες και τα πρότυπα, ιδίως στους τομείς της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Στάθηκαν επίσης ιδιαίτερα στις παράνομες δραστηριότητες της στην Ανατολική Μεσόγειο, την συμπεριφορά της έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου καθώς και την εμπλοκή της στις συρράξεις στη Συρία, τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΣΚΑΪ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ