Μη σπαταλάς τον χρόνο σου: 3σημάδια για να αλλάξεις κατεύθυνση

Μη σπαταλάς τον χρόνο σου: 3 σημάδια για να αλλάξεις κατεύθυνση. Έχεις πολλούς λόγους για να αγαπάς κάποιους ανθρώπους αλλά και άλλους τόσους για να μην το κάνεις! 

Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο σημαίνει ότι είσαι ήδη σε φάση επαναπροσδιορισμού γι’ αυτό καλό θα είναι να μην σπαταλάς το χρόνο σου με άτομα που δεν τον αξίζουν. Ο χρόνος, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, είναι χρήμα.
Πρόσφατα γνώρισα κάποιον ο οποίος όποτε προτείνω να κάνουμε παρέα βόλτα, βρίσκει δικαιολογίες  απλά και μόνο επειδή δεν θέλει περάσει το χρόνο του μαζί μου ή έχει “καλύτερα” πράγματα να κάνει. Αυτό το ίδιο άτομο είναι αυτό που περιμένει πάντα να το  βοηθήσεις με τη δουλειά και να του δώσεις ευκαιρίες..

Ποια είναι όμως τα 3 σιωπηρά σημάδια για να τους δείξεις την έξοδο …

  1. 1. Δεν τους ενδιαφέρει τι έχεις να πεις. Είναι υπέροχο να είσαι ακροατής και να δίνεις ένα χέρι βοηθείας, ωστόσο, αξίζει να σε ακούσουν και να σε εκτιμήσουν επίσης. Αν ξέρετε κάποιον που συνεχώς σας μιλάει για τη ζωή ή τα προβλήματά του, αλλά δεν ενδιαφέρεται να ακούσει για τα δικά σας σε αντάλλαγμα, αυτός ο άνθρωπος δεν εκτιμά το χρόνο σας και δεν πρέπει να τον σπαταλάτε.
  2. Σε χρειάζονται σαν φίλο, αλλά δεν βγάζεις τίποτα από τη σχέση. Οι σχέσεις είναι οδός διπλής κατεύθυνσης. Αν ένα άτομο βασίζεται στην ευτυχία σου αλλά δεν παίρνετε τίποτα ως αντάλλαγμα, είναι ώρα να το ακυρώσετε ή να του δώσετε ένα τελεσίγραφο. Η ευτυχία σου είναι υψίστης σημασίας και θα πρέπει να είναι 50/50.
  3. Κάνεις τα πάντα για να προσαρμοστείς στο πρόγραμμά τους, αλλά είναι πάντα απασχολημένοι. Σας ζητούν να κάνετε, ή είστε εκεί για αυτούς όποτε σας χρειάζονται, αλλά δεν είναι ποτέ ελεύθεροι όταν τους ζητάτε να σας κάνουν παρέα ή να μιλήσετε.  Αυτό το άτομο σίγουρα δεν αξίζει να σπαταλήσετε την ενέργειά σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here