Έρχεται «έντονη νύχτα» λέει ο στρατός του Ισραήλ- Νετανιάχου: Η Χαμάς δεν περίμενε τέτοια πλήγματα


Τη δέσμευση της κυβέρνησής του για συνέχιση των επιχειρήσεων εναντίον των Παλαιστινίων μαχητών στη Γάζα επανέλαβε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.  

Μιλώντας σε μια αεροπορική βάση, ο Νετανιάχου είπε πως το Ισραήλ θα συνεχίσει να χτυπά στόχους «όσο είναι απαραίτητο για να επανέλθει η ηρεμία στους πολίτες του Ισραήλ».

Όπως είπε, η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς έχει «δεχτεί χτυπήματα τα οποία δεν περίμενε», που την έχουν πάει πίσω «χρόνια».

«Οι εχθροί γύρω μας μπορούν να δουν το τίμημα των επιθέσεων εναντίον μας» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Η Jerusalem Post μετέδωσε πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονταν να πλήξουν περισσότερους στόχους που έχουν να κάνουν με το δίκτυο υπογείων σηράγγων της Χαμάς στη Γάζα.

Η εφημερίδα επικαλείται τον ταξίαρχο Χιντάι Ζίλμπερμαν, εκπρόσωπο των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος είπε πως «έχουμε μια έντονη νύχτα μπροστά μας», καθώς οι επιχειρήσεις πρόκειται να χτυπήσουν «νέες τοποθεσίες».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) είπαν ότι έχουν πλήξει δεκάδες «στόχους τρομοκρατών» και έχουν καταστρέψει πάνω από 15 χλμ ενός δικτύου υπογείων σηράγγων της Χαμάς.

Νωρίτερα ο Ζίλμπερμαν είχε πει στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού πως οι IDF «δεν συζητούσαν για κατάπαυση του πυρός», προσθέτοντας πως «είμαστε εστιασμένοι στα πυρά».

Με πληροφορίες από BBC, Jerusalem Post

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ