Κικίλιας: Διευρύνεται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων με την προσθήκη καθηγητή Ψυχιατρικής

Στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για μια προσπάθεια, την επιχείρηση «Ελευθερία», που δεν έχει οργανωθεί σε τέτοιο βαθμό στο παρελθόν, με τέτοιο χρονοδιάγραμμα και καθολικά στο συνολικό πληθυσμό της χώρας. Συγκεκριμένα όπως είπε, το υπουργείο Υγείας, τα αρμόδια υπουργεία, οι φορείς, η διακυβέρνηση του κράτους, οι υγειονομικοί στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που ετοιμάζονται, εργάζονται σε αυτή την προσπάθεια, ωστόσο είναι μάλλον λογικό σε ένα τέτοιο εγχείρημα να υπάρχουν λάθη και αστοχίες, ενώ πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια με διαφάνεια καθημερινά να βελτιωνόμαστε, να διορθώνουμε οτιδήποτε δεν πάει καλά, λέγοντας: «Θα ξαναπάρουμε σταδιακά τις ζωές μας πίσω. Να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια».

Εν συνεχεία ο κύριος Κικίλιας τόνισε πως το κύριο θέμα της σημερινής συνέντευξης Τύπου αφορά στην ψυχική υγεία. Αυτός είναι και ο λόγος που βρέθηκε στο υπουργείο και η αρμόδια υφυπουργός, η Ζωή Ράπτη. Χαρακτηριστικά ο υπουργός ανέφερε: «Υπάρχει φόβος για τον ιό, στρες, μεγάλη πίεση για την εφαρμογή των μέτρων, μοναξιά σε πολλούς συνανθρώπους μας, ψυχική κούραση. Η ελληνική κοινωνία έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη αντοχή, το οποίο θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή για την πατρίδα μας».

Όπως είπε, λόγω της πανδημίας χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη έμπρακτη στήριξη. Ο υπουργός ανακοίνωσε πως η επιτροπή για τον κορωνοϊό διευρύνεται με έναν επιστήμονα ψυχικής υγείας. Πρόκειται για το Βασίλειο Παντελεήμονα Μποζίκα, καθηγητή ψυχικής υγείας.

Κλείνοντας ο κύριος Κικίλιας σημείωσε: «Επιδιώκουμε και θα πετύχουμε από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ανάκαμψης την περαιτέρω χρηματοδότηση του μηχανισμού σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας».

Τέλος, παίρνοντας το λόγο, η Ζωή Ράπτη τόνισε πως η πανδημία έχει αλλάξει δραματικά τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας. Όπως είπε, οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας είναι ανησυχητικές. Συναισθήματα έντονου φόβου, όπως και κατάθλιψης έχει επηρεάσει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here