Καρδιά ένζυμο πρωτεΐνη: Πως επιτυγχάνεται ανάκαμψη μετά από καρδιακή προσβολή

Καρδιά ένζυμο πρωτεΐνη: Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές της Johns Hopkins Medicine έχουν δείξει πώς ένα ένζυμο μπορεί να ενεργοποιήσει και να εμπλέξει ένα «σύστημα απορριμμάτων και ανακύκλωσης» στα καρδιακά κύτταρα για να βοηθήσει τους ασθενείς να ανακάμψουν καλύτερα από καρδιακή προσβολή. Οι ερευνητές λένε στη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο Nature Communications , ότι πιστεύουν ότι αυτό το σύστημα θα μπορούσε να τροποποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό κατεστραμμένων και λανθασμένων πρωτεϊνών που συσσωρεύονται στα καρδιακά κύτταρα και τελικά γίνονται τοξικά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ένζυμο πρωτεΐνη κινάση G, το οποίο αυξάνεται μετά από καρδιακή προσβολή, επηρεάζει το CHIP (καρβοξυλικό άκρο της πρωτεΐνης που αλληλεπιδρά με Hsc70) για να βοηθήσει τη μετακίνηση των αναδιπλωμένων, κατεστραμμένων πρωτεϊνών στο πρωτεάσωμα, το “φυτό ανακύκλωσης” του κυττάρου. Με βάση αυτό το εύρημα, οι ερευνητές έδειξαν ότι το CHIP – τροποποιημένο από την πρωτεΐνη κινάση G ή γενετικά άλλαξε για να μιμηθεί αυτή την τροποποίηση – έχει βελτιώσει την ικανότητα να καθαρίζει τις κατεστραμμένες πρωτεΐνες. Στη συνέχεια, εξηγούν, αυτό αποτρέπει την πρόοδο σε καρδιακή ανεπάρκεια μετά από επίθεση.

Η ανακάλυψη ήρθε όταν ο επικεφαλής συγγραφέας, Mark Ranek, Ph.D., επίκουρος καθηγητής ιατρικής στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, μελέτησε ποντίκια γενετικά κατασκευασμένα για να εμποδίσουν την ενεργοποίηση της πρωτεΐνης κινάσης G μετά από καρδιακή προσβολή . Παρατήρησε ότι τα επίπεδα πρωτεΐνης CHIP ήταν πολύ χαμηλότερα από το κανονικό και ότι οι πρωτεΐνες που είχαν διπλωθεί / καταστραφεί συσσωρεύθηκαν σε μεγαλύτερο αριθμό στις καρδιές του ποντικιού. Αυτό σήμαινε ότι το CHIP ήταν βασικός παράγοντας για την εκκαθάριση των κατεστραμμένων πρωτεϊνών . Περαιτέρω υποστήριξη της σύνδεσης ήταν το γεγονός ότι ο αποκλεισμός της πρωτεϊνικής κινάσης G εξασθένισε τη λειτουργία του CHIP, ενώ ενεργοποιεί την κινάση ή χρησιμοποιεί μεταλλάξεις για να μιμείται ότι ήταν προστατευτική.

“Επειδή το CHIP είναι τόσο μικρό και εύκολο στην εργασία, πιστεύουμε ότι θα είναι δυνατό να αναπτυχθεί η μορφή της γενετικής μετάλλαξης σε μια γονιδιακή θεραπεία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία όχι μόνο των καρδιακών παθήσεων , αλλά και ασθενειών όπως το Πάρκινσον ή το Αλτσχάιμερ που έχουν επίσης αποτέλεσμα από τη συσσώρευση λανθασμένων πρωτεϊνών, αλλά σε αυτήν την περίπτωση στον εγκέφαλο “, λέει ο David Kass, MD, καθηγητής Καρδιολογίας του Abraham and Virginia Weiss στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Ο Kass και η ομάδα του έχουν υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που σχετίζεται με την ανάπτυξη μιας τέτοιας θεραπείας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here