Ρεβεγιόν Χριστούγεννα μέτρα: Έλεγχοι με περιπολικά, εισαγγελείς και drones

Ρεβεγιόν Χριστούγεννα μέτρα: Ρεβεγιόν αλλιώς θα κάνουμε φέτος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά εξαιτίας της πανδημίας που δεν καταλαβαίνει από γιορτές.  Ίσα ίσα, τα ρεβεγιόν περιμένει ο κορωνοϊός για να «χτυπήσει». Γι’ αυτό πρέπει και εκείνες τις ώρες να μην χαλαρώσουμε και να προσέξουμε για να είμαστε κι εμείς αλλά και οι αγαπημένοι μας καλά. Οι ανησυχίες είναι εύλογες και βάσιμοι οι φόβοι, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας άλλοι 62 συνάνθρωποί μας κατέληξαν εξαιτίας του κορωνοϊού και 937 νόσησαν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Πολιτεία αυτές τις γιορτές θα βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση. Όπως έχει γίνει γνωστό, 5.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους. Μπλόκα θα στηθούν σε κάθε γωνιά των μεγάλων πόλεων, drones, αλλά και ελικόπτερα θα ίπτανται, ενώ εμείς θα συμμετέχουμε στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, αλλά και της Πρωτοχρονιάς. Σε επιφυλακή για τα επόμενα τουλάχιστον δυο 24ωρα μπαίνει ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία, με το σύνολο των δυνάμεων να αναλαμβάνει να τηρηθούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, στην προσπάθεια που γίνεται να «σπάσει» η αλυσίδα μετάδοσης του Covid19.

Σχεδόν 5.000 ένστολοι – όπως προείπαμε – θα βρίσκονται στους δρόμους του Λεκανοπεδίου με τα χριστουγεννιάτικα οικογενειακά τραπέζια να έχουν μετατραπεί σε πονοκέφαλο για την Πολιτεία. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του την Τετάρτη (23.12.2020) σε νοσοκομεία και κοινωνικές δομές στην Κεντρική Μακεδονία, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί ώστε να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα. «Ειδικά τις ημέρες των εορτών να τηρήσουμε αυστηρότατα τις συστάσεις των ειδικών, κατά προτίμηση με την οικογένειά μας, με τις εντολές που έχουμε δώσει, με πολύ μεγάλη φροντίδα, για να μπορέσει το ’21 να συνεχιστεί αυτή η μείωση των κρουσμάτων», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθεια να ελεγχθούν οι μετακινήσεις των πολίτων κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν θα πέσει στα σταθερά μπλόκα της Τροχαίας. Από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται στη Λεωφόρο Κηφισίας, στη Λεωφόρο Μεσογείων, στη Βασιλίσσης Αμαλίας και στην Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Πέρα από τα μπλόκα, μηχανές και περιπολικά θα επιτηρούν την κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους. Στη Δυτική Αττική, όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία. Ιεροί ναοί, πλατείες και σταθμοί μετρό θα βρίσκονται σε κλοιό, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί – όπου κριθεί απαραίτητο – ακόμη και drone για να ελεγχθεί η κίνηση και στις γειτονιές. Στο τραπέζι των συσκέψεων εξετάστηκε σοβαρά το σενάριο πολίτες να προσπαθήσουν να φύγουν από την Αθήνα με υπεραστικά λεωφορεία. Οι αρμόδιες αρχές τονίζουν πως η τήρηση ή όχι των μέτρων τις ημέρες των Χριστουγέννων θα κρίνει εάν παρθούν νέα πιο αυστηρά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ρεβεγιόν με τον… εισαγγελέα

Τι θα συμβεί, όμως, αν η αστυνομία χτυπήσει το κουδούνι την ώρα του ρεβεγιόν; Κατ’ αρχήν αυτό θα έχει συμβεί έπειτα από καταγγελία κάποιου γείτονα για μάζωξη που υπερβαίνει το ανώτατο όριο των 9 ατόμων.  Κατά δεύτερον, η αστυνομία δεν μπορεί να μπει στο σπίτι και θα αρκεστεί σε συστάσεις.

Όμως, εάν υπάρχει εισαγγελική εντολή, τότε και μόνο τότε οι αστυνομικοί μπορούν να μπουν στο σπίτι και να ελέγξουν το εσωτερικό για παραβάσεις των μέτρων κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού. Στην περίπτωση αυτή στον οικοδεσπότη επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και παραπομπή στο αυτόφωρο. Σε όλους τους συμμετέχοντες στο παράνομο ρεβεγιόν επιβάλλεται, επίσης, πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και άλλα 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας στον καθένα .

ΠΗΓΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here