Κικίλιας Μέτρα: Και ψυχίατρος στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων λόγω έξαρσης των ψυχικών διαταραχών

Κικίλιας Μέτρα: «Κάνουμε έκκληση αυτά τα Χριστούγεννα να τα γιορτάσουμε στενά οικογενειακά, με πολλή αγάπη αλλά και πολλή προσοχή» είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε ότι  «το χρωστάμε στους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας να προσέξουμε ιδιαίτερα».

Μιλώντας για την επιχείρηση του εμβολιασμού έκανε λόγο για ένα τεράστιο πρότζεκτ που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ξαναοργανωθεί σε τέτοιο βαθμό και σε τέτοιο χρονοδιάγραμμα.

Εργαζόμαστε όλοι πυρετωδώς για να πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια ανέφερε και πρόσθεσε ότι μπορεί να υπάρξουν μικρά λάθη και αστοχίες, αλλά θα τα καταφέρουμε βήμα – βήμα, υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι σταδιακά θα αυξάνονται και οι ποσότητες του εμβολίου και κάλεσε τον κόσμο με σύνεση και υπομονή να περιμένει τη σειρά του.

Αν αγαπάτε τους συνανθρώπους σας είπε ο κ. Κικίλιας πρέπει να μειωθούν στο μίνιμουμ οι συνευρέσεις.

Ο υπ. Υγείας έκανε επίσης γνωστό ότι στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό προστίθεται από εδώ και πέρα ο καθηγητής ψυχιατρικής Βασίλης Παντελεήμων Μποζίκας, διευθυντή της Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας σε αυτήν την εποχή όπου υπάρχει τεράστια ψυχολογική πίεση πιστεύουμε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη για αυτό και διευρύνεται η επιτροπή ενώ αυξήθηκε και ο προϋπολογισμός για υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Οι δηλώσεις της Ζωής Ράπτη

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, τόνισε ότι «έχει αλλάξει δραματικά η ζωή και η καθημερινότητα μας».

Η ίδια σημείωσε ότι «έχει παρατηρηθεί μία τεράστια αύξηση στην ψυχολογική πίεση των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η απουσία από τους χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας και η απώλεια των δικών μας ανθρώπων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλοι μας χάσαμε ένα ποσοστό της ψυχικής μας ελευθερίας. Αναπτύσσουμε προγράμματα για ανέργους, ψυχικά νοσούντες και τα παιδιά μας που έχουν κλειστεί μέσα. Ο τρίτος πυλώνας είναι ότι έχουμε αναρτήσει οδηγίες και συμβουλές για τους πολίτες που αισθάνονται πίεση. Καλούμαστε να βρούμε νέους τρόπους επικοινωνίας με τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και να βρούμε χρόνο για τον εαυτό μας. Το lockdown έχει επηρεάσει βάναυσα τα παιδιά μας, καθώς δεν πηγαίνουν στο σχολείο και είναι περιορισμένα».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here