Ερωτική επιθυμία: Έντονη, αναρχική, ακούσια … τι είναι;

Ερωτική επιθυμία: Έντονη, αναρχική, ακούσια … τι είναι; Η σεξουαλική επιθυμία, επίσης γνωστή ως ερωτική επιθυμία, είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες έννοιες στη Σεξολογία. Είναι επίσης μια δύσκολη έννοια για τον ορισμό, την περιγραφή και τη μέτρηση.

Μέχρι σήμερα, πολλοί συγγραφείς έχουν προσπαθήσει να διερευνήσουν την ερωτική επιθυμία, αλλά η αλήθεια είναι ότι λίγοι έχουν ρίξει φως σε αυτό το φαινόμενο. Η ψυχολογία, ειδικά στον πιο εφαρμοσμένο της τομέα, επικεντρώνεται σε 3 επίπεδα: συναισθήματα, σκέψεις και συμπεριφορά. Μερικοί συγγραφείς προσπάθησαν να τοποθετήσουν την επιθυμία σε ένα από αυτά. Ωστόσο, η επιθυμία είναι τόσο περίπλοκη που δεν μπορεί να οριστεί ως εγγενής σε ένα από αυτά.

Δεν υπάρχει καθολικός ή επίσημος ορισμός αυτής της έννοιας : έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την καθιστούν ένα πολύ περίπλοκο αντικείμενο μελέτης. Μερικά από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι τα εξής: Ανεξέλεγκτη. Ναι, η ερωτική επιθυμία δεν μπορεί να ελεγχθεί. Αυτό που βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας είναι η συμπεριφορά. Ακόμα κι αν έχουμε μια συγκεκριμένη επιθυμία για κάτι ή κάποιον, δεν χρειάζεται να την πραγματοποιήσουμε, αλλά η καταστολή ή η αλλαγή της κατεύθυνσης αυτής της επιθυμίας είναι, κατ’ αρχήν, ανέφικτη. Ακούσια. Η επιθυμία δεν υπόκειται στη θέλησή μας, επειδή είναι πιθανό ότι εάν πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να επιλέξουν την κατεύθυνση ή την ένταση της επιθυμίας τους, ίσως θα επέλεγαν έναν άλλο τρόπο επιθυμίας.

Αναρχική. Η ερωτική επιθυμία δεν έχει τάξη, δεν έχει συγκεκριμένη ιεραρχία. Μπορεί ακόμη και να δούμε ερωτικά ανθρώπους που μόλις γνωρίσαμε, χωρίς προφανή λόγο, περισσότερο από άλλους που υπάρχουν στη ζωή μας εδώ και χρόνια. Η επιθυμία συμβαίνει στα βάθη της ύπαρξής μας και κανείς δεν έχει πρόσβαση σε αυτήν εκτός από εμάς. Στον κόσμο της ερωτικής μας επιθυμίας, δεν υπάρχουν όρια, ούτε κανόνες. Επομένως, η επιθυμία είναι μια από τις πιο αγνές και ομορφότερες εκδηλώσεις της ανθρώπινης ελευθερίας

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here