Πορτογαλία κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν τρεις μεταλλάξεις του ιού

Πορτογαλία κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν τρεις μεταλλάξεις. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας Δρ. Ρικάρντο Χόρχε (INSA) δήλωσε ότι 3 νέες παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν στο δεύτερο κύμα πανδημίας COVID-19 στην Πορτογαλία.

“Επαληθεύουμε τώρα, σε αυτή τη μελέτη σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιστημών της Γκουλμπενκιάν (ΔΔ), ότι οι (γενετικές) παραλλαγές αυτού του δεύτερου κύματος στην Πορτογαλία έχουν μεταλλάξεις που δεν περιγράφηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος”, δήλωσε ο Ζοάο Πάολο Γκόμες, υπεύθυνος για τη Μονάδα Βιοπληροφορικής του Υπουργείου Λοιμωδών Νόσων στο INSA, στο Lusa News υπηρεσία. Οι τρεις παραλλαγές που εντοπίστηκαν σε όλες τις περιοχές της Πορτογαλίας βρίσκονται σε “διαδικασία προσαρμογής του ιού στον άνθρωπο”, υποδεικνύοντας ότι είναι κυρίως υπεύθυνες για το δεύτερο επιδημικό κύμα του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τον ίδιο.

“Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό, έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο ιός φάνηκε να μολύνει ανθρώπινα όντα, έτσι είναι απολύτως φυσιολογικό”, ανέφερε ο ειδικός. “Σε κλινικούς όρους δεν υπάρχουν στοιχεία” ότι οι παραλλαγές είναι “πιο σοβαρές από άποψη ασθένειας”, ωστόσο η αύξηση των κρουσμάτων ενδέχεται να οφείλεται στη μεγαλύτερη ικανότητα μετάδοσης, πρόσθεσε. Η Πορτογαλία ανέφερε 4.602 νέα κρούσματα και 89 ακόμη θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τα περιστατικά στα 383.258 και τον αριθμό των νεκρών στα 6.343. Η ανάπτυξη της Πορτογαλίας λαμβάνει χώρα μετά την ανακάλυψη δύο νέων μεταλλαξιογόνων παραλλαγών Covid-19 στη Βρετανία τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα την παγκόσμια αναστολή των πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here