Η τέχνη του να είσαι ο εαυτός σου: Σημαίνει ότι έχεις τον έλεγχο της ευτυχίας σου

Η τέχνη του να είσαι ο εαυτός σου: Σημαίνει ότι έχεις τον έλεγχο της ευτυχίας σου. Όταν είσαι ο εαυτός σου, λάμπεις. Τη στιγμή που τολμάς να παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις και λες ό,τι νιώθεις, αισθάνεσαι ελεύθερος.

Η αξία του να είσαι εσύ είναι ανεκτίμητη, αλλά χρειάζεται κάποια προσπάθεια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι σε θέση να αγαπάς τον εαυτό σου όπως σου αξίζει, να ζεις με τον τρόπο σου και να δίνεις το δικό σου νόημα στις εμπειρίες σου και όχι σε αυτήν που σας επισημαίνουν οι άλλοι. Περιλαμβάνει να θυμάστε ότι είστε ελεύθεροι να λαμβάνετε τις αποφάσεις σας, να σκέφτεστε, να αισθάνεστε και να κατανοείτε την πραγματικότητα όπως πιστεύετε και επιθυμείτε.

Ο Mark Twain είπε με μεγάλη επιτυχία ότι «δεν υπάρχει χειρότερη μοναξιά από το να μην είμαστε καλά με τον εαυτό μας». Αυτή είναι, χωρίς αμφιβολία, η πιο θλιβερή πραγματικότητα που μπορούν να βιώσουν τα ανθρώπινα όντα: να μην αισθάνεσαι καλά στο δέρμα κάποιου, να μην μπορείς να εκτιμήσεις τι είσαι. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα γεγονός που παρατηρείται συχνά. Μας λένε συχνά ότι «το να είσαι σαν όλους τους άλλους είναι βαρετό». Γιατί αυτό που πραγματικά δημιουργείς θέλοντας να είναι σαν τους άλλους είναι ανυπόφορο.  Ακόμα κι έτσι, μέρος του πληθυσμού συνεχίζει να φιλοδοξεί: να είναι σαν αυτή η μόδα αναφοράς, να μιμείται το χτένισμα και την ντουλάπα αυτού του Instagrammer, να συμπεριφέρεται το ίδιο με το πιο δημοφιλές αγόρι ή κορίτσι.

Σε αυτήν την απελπισμένη προσπάθεια να είμαστε «όπως όλοι οι άλλοι», δεν επιδιώκουμε μόνο να κάνουμε ό, τι κάνει ο άλλος ή να έχουμε αυτό που έχει ο άλλος. Φιλοδοξούμε επίσης να γίνουμε μέλη μίας ομάδας, να επιτύχουμε αποδοχή για να αισθανόμαστε ασφαλείς. Γιατί αν υπάρχει κάτι που δεν ανακαλύπτουμε πολύ νωρίς, κι αυτό είναι  το ότι να είμαστε διαφορετικοί σημαίνει τόλμη!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here