Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στην Κρήτη ψάχνουν οι Αρχές για τους δολοφόνους – Το μήνυμα του πιλότου


Την αμέριστη εμπιστοσύνη του στους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας της γυναίκας του, υπογραμμίζει ο 33χρονος σύζυγος της Καρολάιν. 

Ο σύζυγος της άτυχης 20χρονης, που τόσο άδικα δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά, τόνισε πως είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να μη διαρρέονται πληροφορίες οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν τις έρευνες ή να παραπλανήσουν τις Αρχές.

«Είναι απίστευτη η στήριξη που έχω λάβει τις τελευταίες ημέρες. Αναγνωρίζω πόσο πολύ θέλει ο κόσμος να βοηθήσει. Σας ευχαριστώ όλους. Η έρευνα συνεχίζεται και είμαι βέβαιος ότι οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους στοιχεία και λεπτομέρειες, τα οποία όμως, χειρίζονται με την απαραίτητη μυστικότητα. Οι πληροφορίες είναι πολλές και αξιολογούνται».

Αυτό που επισήμανε είναι η πολυπλοκότητα της ερευνάς των Αρχών.

«Αυτό που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι η αστυνομία έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα στη διαδικασία και σε μένα μεταφέρονται αυτά τα οποία έχουν αξία».

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων της Καρολάιν συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και οι αστυνομικοί συνεχίζουν με απόλυτη προσήλωση να αναζητούν εκείνους που στέρησαν τόσο βάναυσα τη ζωή της νεαρής μητέρας.

Η λίστα

Λίστες με όσους αποφυλακίστηκαν τον τελευταίο χρόνο και έχουν απασχολήσει για ιδιαίτερα βίαια εγκλήματα έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί, που έχουν αναλάβει να βρουν τους δολοφόνους της 20χρονης Καρολάιν.

Οι έρευνες ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την επομένη της ασύλληπτης τραγωδίας όταν και ζητήθηκαν από σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας τα ονόματα όσων ταιριάζουν στο προφίλ των αδίστακτων κακοποιών που έπνιξαν τη νεαρή μητέρα μπροστά στο μωρό της.

Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί έχουν απευθυνθεί σε πληροφοριοδότες, ακόμα και μέσα από τις φυλακές, καθώς είναι γνωστό ότι μέλη διαφορετικών εγκληματικών συμμοριών γνωρίζονται μεταξύ τους ή έχουν «εικόνα» για τη δράση η μια της άλλης. Οι «σκληρότεροι» εξ’ αυτών θεωρούνται οι Γεωργιανοί, οι οποίοι κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον των Αρχών.

Η συμπληρωματική κατάθεση του πιλότου ελικοπτέρων θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς εκτιμάται ότι, έχοντας ξεπεράσει το αρχικό σοκ, ίσως είναι πια σε θέση, με πιο ξεκάθαρο μυαλό, να αναφέρει κρίσιμες λεπτομέρειες από εκείνο το βράδυ της φρίκης.

Παράλληλα, διενεργείται και μια τιτάνια προσπάθεια, ώστε να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς η διαδικασία για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου το τραγικό εκείνο διάστημα της διάπραξης του εγκλήματος στην περιοχή.

Τι είπε στην ανάκριση ο 36χρονος Γεωργιανός

Στο μικροσκόπιο των Αρχών για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά βρίσκεται ο Γεωργιανός, ο οποίος συνελήφθη στον Έβρο όταν επιχείρησε να διαφύγει από τη χώρα με πλαστά έγγραφα.

Σε βάρος του υπάρχουν στοιχεία που τον εμπλέκουν με μία ληστεία στο Πικέρμι στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, μία υπόθεση που έχει ομοιότητες με την εισβολή στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζήτησαν στοιχεία άλλων εγκληματικών ομάδων, από την ανάκριση του 36χρονου Γεωργιανού, ο οποίος εξεταζόταν για περισσότερες από 24 ώρες, σχετικά με την πιθανότητα συμμετοχής του στην αποτρόπαια δολοφονία της 20χρονης μητέρας.

«Αφήστε με να το σκεφτώ»

Με τη φράση πάντως «αφήστε με να το σκεφτώ», που φέρεται να είπε απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι του ζητούσαν να αποκαλύψει όσα γνωρίζει για τα γεγονότα στα Γλυκά Νερά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής του στην υπόθεση.

Την ίδια στιγμή, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναμένουν τα αποτελέσματα από το DNA, πριν καταλήξουν σε συμπεράσματα σχετικά με την εμπλοκή ή μη του Γεωργιανού στη ληστεία και στον φόνο της 20χρονης.

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει στο σπίτι αποτυπώματα και DNA που χαρακτηρίζονται «αξιοποιήσιμα», χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει προκύψει ταύτισή τους με στοιχεία σεσημασμένων κακοποιών.

Ψάχνουν και στην Κρήτη για τους δολοφόνους

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών της άγριας δολοφονίας της 20χρονης μητέρας, στα Γλυκά Νερά. Οι Αρχές έχουν επιδοθεί στην ενεργοποίηση ενός τεράστιου δικτύου πληροφόρησης και εντός των κύκλων των φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επομένη της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά ζητήθηκε από τις φυλακές Αλικαρνασσού (και άλλες φυλακές της χώρας) λίστα με τους αποφυλακισθέντες του τελευταίου χρόνου που έχουν απασχολήσει για ειδεχθή εγκλήματα, όπως οι ληστείες μετά φόνου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι παράλληλα επιχειρείται από την ΕΛ.ΑΣ να προσεγγίσει «πληροφοριοδότες» μέσα από τις φυλακές καθώς όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν διασυνδέσεις και η μία συμμορία γνωρίζει τη δράση της άλλης.

Στην Αλικαρνασσό τα τελευταία χρόνια έχουν προωθηθεί αρκετοί Γεωργιανοί κρατούμενοι. Ανάμεσα σε αυτούς είναι άτομα που έχουν καταδικαστεί για ληστείες με καλάσνικοφ, ληστείες με ιδιαίτερη βιαιότητα όπως μέλη της γνωστής συμμορίας που «σιδέρωνε» τα θύματα της.

Η εξιχνίαση της ληστείας μετά φόνου στα Γλυκά Νερά αντιμετωπίζεται ως εξαιρετικά δύσκολη παρά το γεγονός ότι αποτελεί νο 1 υπόθεση αυτή τη στιγμή στην ΕΛ.ΑΣ και όλοι έχουν πέσει πάνω της.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ