Ρωσία – Covid-19: 30 εκατ. δόσεις του εμβολίου Sputnik-V θα παράγει η Ρωσία έως τον Ιούνιο 2021

Περί τις 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik-V θα παράγει η Ρωσία έως τον Ιούνιο του 2021, αλλά αυτό ενδέχεται να συμβεί και νωρίτερα, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο RBK.

Βάσει όσων ανέφερε ο ίδιος, το Δεκέμβριο θα παραχθούν περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Συγκεκριμένα ο Μαντούροφ δήλωσε: «Τον Ιανουάριο με βάση τους αναπροσαρμοσμένους σχεδιασμούς θα υπάρχουν 3,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, στην συνέχεια έως τον Απρίλιο θα παραχθούν 18 εκατομμύρια δόσεις και έως τον Ιούνιο θα φθάσουμε τα 30 εκατομμύρια δόσεις. Ωστόσο είμαι κατά κάποιο τρόπο αισιόδοξος ότι αυτό μπορεί να συμβεί νωρίτερα».

Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός ανέφερε ότι η τιμή του εμβολίου Sputnik-V θα μειώνεται στο βαθμό που μαζικοποιείται η παραγωγή του και ότι αυτή την στιγμή ολοκληρώνεται η διαδικασία έγκρισης της υγρής μορφής του εμβολίου, ενώ τον επόμενο χρόνο θα αρχίσει η παραγωγή του εμβολίου σε στερεά μορφή, μορφή σκόνης, η οποία θα μετατρέπεται σε διάλυμα που θα χορηγείται ενδομυϊκά.

Υπενθυμίζεται ότι η Αργεντινή είναι η πρώτη μεταξύ των χωρών της Λατινικής Αμερικής που ενέκρινε επίσημα το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, χωρίς την πραγματοποίηση πρόσθετων κλινικών δοκιμών στην επικράτειά της, αλλά με βάση τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης που έγιναν στη Ρωσία.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here