Αυτοφροντίδα: Τρεις τρόποι για καλύτερη φροντίδα του εαυτού σας

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να φροντίζετε σωστά το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας κάθε μέρα, και όχι μόνο όταν αρρωσταίνετε. Η εκμάθηση του πώς να τρώτε σωστά, πώς να μειώνετε το άγχος, το να ασκείστε τακτικά και να χαλαρώνετε όταν το χρειάζεστε είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της αυτοφροντίδας, που σίγουρα θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς, χαρούμενοι και ανθεκτικοί.

  1. Κάντε τον ύπνο μέρος της ρουτίνας του self – care σας

 

Ο ύπνος μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στο πώς αισθάνεστε, τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Η έλλειψη του μπορεί ακόμη και να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας. Ωστόσο το άγχος και άλλοι περισπασμοί μπορεί να καταστρέψουν την ποιότητα του ύπνου. Τι μπορείτε να κάνετε για να γίνει ο ύπνος μέρος μιας ρουτίνας αυτοφροντίδας; Ξεκινήστε με τη νυχτερινή σας ρουτίνα. Τρώτε ή πίνετε αμέσως πριν από το κρεβάτι; Εάν ναι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μείνετε μακριά από την καφεΐνη και τη ζάχαρη, που τείνουν να σας κρατούν ξύπνιους. Ακόμα, η μείωση του στρες είναι επίσης βασική. Εάν έχετε άγχος που σχετίζεται με την εργασία, σκεφτείτε τους καλύτερους τρόπους για να ηρεμήσετε μετά από μια κουραστική ημέρα ή να χαλαρώσετε περισσότερο ενώ βρίσκεστε στη δουλειά. Μπορείτε να μιλήσετε στον εργοδότη σας σχετικά με τη μείωση του φόρτου εργασίας σας ή να επιλύσετε μια διαφωνία με έναν συνάδελφο. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας είναι το καλύτερο δυνατό μέρος για να έχετε καλό ύπνο REM. Θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από περισπασμούς (όπως τηλεόραση, φορητός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο κ.λπ.). Και βεβαιωθείτε ότι έχετε κουρτίνες που σκοτεινιάζουν το δωμάτιο για να αποτρέψετε τον ήλιο να σας ξυπνήσει πολύ νωρίς το πρωί.

 

  1. Φροντίστε τον εαυτό σας φροντίζοντας το έντερο σας

 

Η υγεία του εντέρου μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία, την ευεξία και τα συναισθήματα ζωτικότητας. Οι τύποι τροφών που τρώτε επηρεάζουν καθοριστικά τα βακτήρια που ζουν στο στομάχι σας, με αποτέλεσμα μια σειρά θετικών ή αρνητικών αποτελεσμάτων. Η θεραπεία του εντέρου μπορεί να οδηγήσει σε ένα δυστυχισμένο άτομο και το αντίστροφο.

 

  1. Καθημερινή άσκηση ως ένδειξη αυτοφροντίδας

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση είναι καλή για εμάς, αλλά ξέρουμε πραγματικά πόσο καλή είναι; Η καθημερινή άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, ενισχύοντας τη διάθεσή σας και μειώνοντας το άγχος, ενώ σίγουρα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το βάρος σας. Φυσικά, μπορεί να είναι δύσκολο να πηγαίνετε στο γυμναστήριο κάθε μέρα, οπότε προσπαθήστε να ενσωματώσετε άλλες ασκήσεις, όπως το περπάτημα, το τένις ή η γιόγκα, οι οποίες μπορεί να ταιριάζουν πιο εύκολα στο πρόγραμμά σας. Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσετε μια ρουτίνα που να σας ταιριάζει.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here