Κορονοϊός στην Ολλανδία: Μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ η είσοδος στη χώρα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε την Πέμπτη (24/12) ότι από την 29η Δεκεμβρίου θα απαιτείται κάθε επιβάτης που επιθυμεί να εισέλθει στη χώρα με τρένο, πλοίο ή λεωφορείο να έχει μαζί του το αποτέλεσμα τεστ PCR (σ.σ. αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης, ή πιο απλά μοριακό τεστ) το οποίο να πιστοποιεί ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, μία ημέρα αφού ανήγγειλε το ίδιο μέτρο για όσους όσοι θέλουν να ταξιδεύουν στη χώρα αεροπορικώς.

«Κάθε πρόσωπο που ταξιδεύει προς την Ολλανδία με τρένο, λεωφορείο ή πλοίο από το εξωτερικό θα πρέπει να είναι σε θέση να παρουσιάσει βεβαίωση αρνητικού τεστ από την 29η Δεκεμβρίου» στις 00:01 (τοπική ώρα· 01:01 ώρα Ελλάδας), ενημέρωσε με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το ολλανδικό υπουργείο Υποδομών.

Το τεστ «θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο 72 ώρες πριν από την άφιξη στην Ολλανδία. Αυτό το τεστ προστίθεται στην οδηγία προς όλους τους ταξιδιώτες να τίθενται σε καραντίνα στον χώρο διαμονής τους για δέκα ημέρες μετά την άφιξή τους», προστίθεται στο κείμενο.

Την Τετάρτη, η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όλοι οι επιβάτες εμπορικών πτήσεων από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τις χώρες μέλη της ΕΕ, θα είναι υποχρεωμένοι από τα μεσάνυχτα της 29ης Δεκεμβρίου να φέρουν βεβαίωση πως υποβλήθηκαν σε τεστ PCR και ήταν αρνητικό, προειδοποιώντας πως εξέταζε το ενδεχόμενο να επεκτείνει το μέτρο σε άλλα μέσα συγκοινωνιών.

Την Κυριακή, η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ανέστειλε τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, μερικές ώρες αφού η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωνε πως επιβάλλει περιοριστικά μέτρα σε πολλούς τομείς της χώρας για να περιοριστεί η εξάπλωση νέου στελέχους του SARS-CoV-2, που θεωρείται πολύ πιο μολυσματικό.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε νέα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, τα αυστηρότερα μέχρι σήμερα.

Παρότι τα μέτρα, που θα ισχύσουν ως τη 19η Ιανουαρίου, χαρακτηρίζονται lockdown από τις αρχές, δεν συμπεριλαμβάνουν περιορισμό στις μετακινήσεις.

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού κατέγραψαν αλματώδη άνοδο την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την Τρίτη (+42%, στα 83.240).

Τα ολλανδικά νοσοκομεία προειδοποίησαν ότι τις επόμενες εβδομάδες θα αναβληθούν όλες οι μη απολύτως απαραίτητες επεμβάσεις και προγραμματισμένες επισκέψεις για να αντιμετωπιστεί η έξαρση της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here