Κικίλιας Υγειονομικοί: Πώς θα καλύπτονται τα έξοδα για τις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας

Κικίλιας Υγειονομικοί: Τα έξοδα του ταξιδιού αναλαμβάνουν τα νοσοκομεία προέλευσης του προσωπικού. Διευκρινίσεις αναφορικά με την κάλυψη εξόδων των υγειονομικών οι οποίοι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού μετακινούνται από νοσοκομεία της Αθήνας προκειμένου να ενισχύσουν νοσηλευτικές δομές της Βόρειας Ελλάδας, δίνει η 1η Υγειονομική Περιφέρεια.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τα έξοδα μετακίνησης καλύπτονται από τα νοσοκομεία προέλευσης του προσωπικού.

Τα έξοδα διαμονής καλύπτονται από τις Μονάδες Υποδοχής και η διατροφή των υγειονομικών καλύπτεται από το Δημόσιο. Τέλος, επισημαίνεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έφερε στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση η οποία ψηφίστηκε και προβλέπει διπλασιασμό των αποδοχών των ιατρών και νοσηλευτών που μετακινούνται σε άλλες περιοχές της χώρας, προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κικίλιας: Ο υγειονομικός χάρτης της Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η επιχείρηση “Ελευθερία” και η εξάπλωση του κορωνοϊού

Αναφερόμενος στα στοιχεία που έδωσε ο ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική εικόνα σήμερα, ο υπουργός Υγείας είπε «δεν είναι στατιστικά για εμάς», και συνέχισε «με πόνο ψυχής» «κάνουμε έκκληση αυτά τα Χριστούγεννα να τα γιορτάσουμε στενά οικογενειακά, με πολλή αγάπη αλλά και πολλή προσοχή». «Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας να προσέξουμε ιδιαίτερα» υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Στην «Επιχείρηση Ελευθερία» αναφέρθηκε στη συνέχεια ο υπουργός, κατά την ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, την οποία χαρακτήρισε «μια υγειονομική επιχείρηση που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ξαναοργανωθεί σε τέτοιο βαθμό, με τέτοιο χρονοδιάγραμμα και καθολικά στον πληθυσμό της χώρας μας». «Ποτέ σε παγκόσμια κλίμακα δεν έχει ξαναεπιχειρηθεί τέτοιο εγχείρημα» τόνισε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας ότι «και με βάση τις σημερινές ανακοινώσεις το υπουργείο Υγείας, όλα τα συναρμόδια υπουργεία, οι φορείς, η διακυβέρνηση του κράτους, οι υγειονομικοί μας, στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία ετοιμάζονται, οι επιστήμονες, άνθρωποι της ψηφιακής τεχνολογίας, άνθρωποι της ασφάλειας, οι ένοπλες δυνάμεις στα logistics, το σύνολο του κράτους εργάζεται έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιτύχει αυτή η προσπάθεια».

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here