Ιταλία: «Σοβαρά άρρωστος» ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι- Εκκλήσεις για αναστολή της δίκης του


Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είναι «σοβαρά άρρωστος» και η δίκη του για κατηγορίες δωροδοκίας μαρτύρων θα έπρεπε να ανασταλεί προσωρινά, είπε την Τετάρτη εισαγγελέας του Μιλάνου.  

Ο Μπερλουσκόνι, 84 ετών, μπαινοβγαίνει φέτος στα νοσοκομεία, αφού κόλλησε Covid-19 τον Σεπτέμβριο, και κυκλοφορούν πολλές φήμες τις τελευταίες ημέρες περί επιδείνωσης της υγείας του.

«Πιστεύουμε ότι ο Μπερλουσκόνι είναι σοβαρά άρρωστος και πάσχει από μα σοβαρή ασθένεια» είπε η εισαγγελέας Τιτσιάνα Σισιλιάνο.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, μιλώντας κατά τη διάρκεια μας δίκης για μια υπόθεση που συνδέεται με μια άλλη, στην οποία ο Μπερλουσκόνι αθωώθηκε απέναντι σε κατηγορίες για σεξ με ανήλικη (Ρούμπι) η Σισιλιάνο είπε πως ο Μπερλουσκόνι θα έπρεπε προσωρινά να εξαιρεθεί.

Απόφαση σχετικά με το αν θα γίνει κάτι τέτοιο αναμένεται στις 26 Μαΐου.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται πως δωροδόκησε μάρτυρες για να μη μιλήσουν σε υπόθεση πορνείας ανηλίκων, που άρχισε το 2013. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ βγήκε από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου μετά από πενθήμερη διαμονή το Σάββατο. Νοσηλεύτηκε τον Μάρτιο και δύο φορές τον Απρίλιο. Επίσης, νοσηλεύτηκε τον Ιανουάριο λόγω καρδιακού προβλήματος.

«Τον φροντίζουν στο σπίτι. Φυσικά και ανησυχούμε» είπε σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος του, Φεντερίκο Τσεκόνι.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ