Φόβος δημόσιας ομιλίας: Πώς να τον ξεπεράσεις

Φόβος δημόσιας ομιλίας: Πώς να τον ξεπεράσεις. Φοβόμαστε γιατί βλέπουμε την αποτυχία, επειδή θυμόμαστε προηγούμενα γεγονότα ή άλλες φορές επειδή το φανταζόμαστε. 

Εάν δεν έχετε μιλήσει ποτέ δημόσια και πρέπει να το κάνετε, είναι καλύτερο να παρακολουθείτε  ανθρώπους που τους αρέσει να το κάνουν. Δείτε πώς κινούνται, πόσο καλά αισθάνονται, πόσο ασφαλής και σίγουρος είναι αυτός ο άνθρωπος. Υπάρχουν πολλά βίντεο- στο διαδίκτυο- ανθρώπων που δίνουν διαλέξεις. Αναζητήστε  κάποιο από αυτά και παρατηρήστε την ασφάλεια που μεταφέρουν. Ένα τέχνασμα: σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη στο σπίτι και κάντε το ίδιο. Και πάνω απ ‘όλα, εστιάστε στο χειροκρότημα στο στο τέλος, στο ενδιαφέρον του κοινού. Τώρα, μπείτε στη θέση τους και φανταστείτε πώς είσαστε εσείς στη θέση του.

Αυτό που όλοι επιδιώκουμε είναι να μάθουμε, να απολαύσουμε, να μοιραστούμε ιδέες. Δώστε στο κοινό σας αυτό που θέλουν, είναι το ίδιο που θέλετε κι εσείς. Γιατί να χάνουμε χρόνο σε αρνητικές σκέψεις; Η οπτικοποίηση είναι πολύ καλή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπετε την τύχη. Πρακτική, προπόνηση, πρόβα. Αποφύγετε από τους τοξικούς ανθρώπους που είναι αφοσιωμένοι στο να σας ρίχνουν τα ακαθαρσίες. Επικεντρωθείτε στα άτομα που σας ενθαρρύνουν, που σας υποστηρίζουν και που εμπιστεύονται τις δυνατότητές σας. Είστε αυτός που σαμποτάρει τον εαυτό σας; Ίσως ήρθε η ώρα να βγείτε και να πετάξετε τα “σκουπίδια”. Απελευθερώστε τον εαυτό σας από αρνητικές σκέψεις και αγαπήστε τον.

Οι άνθρωποι θα ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για αυτά που λέτε και θα συμμετέχουν στην ομιλία. Η θετική ενέργεια που εκπέμπεις όταν μιλάς θα σε τροφοδοτήσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας. Χωρίστε την ομιλία σας σε μέρη που είναι εύκολο να διαφοροποιηθούν. Αυτό θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε κάθε μέρος ανεξάρτητα, να απομνημονεύσετε την ομιλία και να αισθανθείτε ότι εξελίσσεστε με επιτυχία. Επιπλέον, θα είναι επίσης πιο εύκολο για το κοινό σας να σας ακούσει.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here